Sense cap gènere de dubte – Cronica d’un plé Municipal


Aquesta setmana vaig assistir al ple del ajuntament d’Igualada i si més no m’agradaria fer certes reflexions.

Vaig trobar els socis a la ombra del govern d’Entesa, els peperos, agressius com si tinguessin un emprenya-me’n intern, possiblement degut als resultats electorals del seu partit a la seva España. Les explicacions i qüestions, per cert soporíferes del Sr. Calbó, eren de un to diferent a altres plens, bé es una apreciació que te nomes l’importància d’una anècdota.

El que realment em va sorprendre es que en un requeriment del mateix a la regidora M. Àngels Gabarró sobre el viver d’empreses, més precisament sobre els moviments d’altes i baixes, la regidora estes absolutament desinformada de la situació, permetre’s el luxe de dir que ja s’ho miraria i que respondria per escrit als requeriments del Sr. Calbò, haguda compte de que es responsabilitat de la regidora, que cobra per fer-ho i que per el viver han passat només 24 empreses, moltes de les quals encara hi son, no em sembla de rebut la resposta, simplement em dona d’impressió d’estar en a la lluna de València sobre la realitat de les mateixes, cosa que demostra una incompetència espatarrant, si no serveix que la canviïn o que mengi moltes cues de pansa, si es que això l’ajuda a tenir memòria o a ser responsable de les funcions que se l’hi assignen i que per lo qual cobra de tots.

També l’hi va posar qüestions al Sr. Riba sobre dèficits diferents entitats dependentes del govern i el Sr. Riba sense cap gènere de dubte (l’expressió de moda) l’hi va contestar que el global és amb benefici, espero veure que passarà en aquesta legislatura sense una sèrie de beneficis atípics, encadenats al bum del “totxo”.

D’altra banda que el Sr. Xavi Figueres a les qüestions sobre un requeriment de la regidora de CiU, Sra. Maria Senserric, sobre si el govern tenia un pla “B” per si l’hi fallaven les previsions de trobar una empresa que es fes càrrec de la autogestió del mercat de la Massuca i per intentar esbrinar d’on es traurien els 2,8 milions d’euros, per fer el nou pàrquing Municipal de la Massuca; les respostes van brillar per la seva absència, em dóna d’impressió d’una manca de seriositat, de criteri o més bé dit d’una incompetència manifesta, es fan actuacions sobre la marxa, amb unes previsions que fan pena; la regidora amb bon criteri el va treure del toll, dient que esperava que quan pogués l’hi donés les respostes per escrit, espero que ho faci i també conèixer les respostes.

A veure si ja no caldran els plens i els regidors només es passaran mails, per manca de respostes en directa, si no estan preparats que ho deixin, pot ser altres companys ho faran millor.

El Sr. Aymamí a un requeriment de la Sra. Rosa M. Plassa de CiU sobre la manca d’invitació al seu grup en la recent visita del conseller Maragall a escoles de la plaça, l’hi va respondre que era una visita de govern a govern, només recordar l’hi que les escoles son publiques no del govern, en fi la conclusió és que l’acte va ser merament electoralista, no cal que anem amb embuts Sr. Aymamí.

Val fer notar que el grup de CiU va fer honor al dia de la dona, les seves intervencions van ser fetes únicament pels membres femenins de la coalició, ben buscat!

Finalment i va haver dues mocions, una sobre instar al govern municipal a crear una ordenança sobre l’estalvi de l’aigua i l’altre sobre donar recolzament a la busca d’un nou emplaçament pels adobers, cosa que em sembla molt lloable, però en aquest últim cas només els hi transcriuré una part de les conclusions d’un document sobre el canvi d’ubicació que va efectuar d’una manera molt professional l’escola universitària d’Igualada, document que puc fer arribar a qui m’ho sol·liciti al mail josepm.torras@gmail.com, transcric literalment:

Document 4: Planificació d’un Polígon Industrial Sostenible.

Escola Universitària d’Enginyeria d’Igualada EUETII (UPC)

Es demana diàleg i consens entre ajuntaments, govern i administració per tal de poder fer front a les despeses que el trasllat suposarà i per aconseguir que la idea del nou polígon comenci a donar els seus fruits. Aquesta és una opinió compartida amb els sindicats laborals els quals, al seu torn, creuen que la creació d’aquesta àrea industrial és molt favorable tenint en compte la necessitat que té la Conca de mantenir i ampliar el sector.

Els ecologistes no es mostren pas contraris al projecte, únicament demanen tolerància vers les espècies autòctones de flora i fauna de l’àrea afectada.

Pel què fa referència a la zona aproximada d’ubicació, espai protegit segons el regidor de medi ambient de Vilanova del Camí, UGT creu que es troba massa a prop del municipi.

Si englobem la opinió dels tres ajuntaments, arribem a la conclusió que hi ha hagut molt poc diàleg o nul entre ells, ja que els punts de vista són totalment dispersos i ambigus. Segons l’Ajuntament d’Igualada, el projecte està totalment definit i seguint el seu curs dins l’administració pública. Per contra, els membres de l’Ajuntament de Vilanova del Camí asseguren estar totalment desinformats de la situació i ésser ignorats pel que fa a la seva opinió com a municipi afectat per les reformes. L’ajuntament de Sta. Margarida de Montbui pensa que aquest nou polígon hauria d’ubicar a altre tipus d’empreses, a més de les adoberies, i que cal un diàleg a fons de tots els agents implicats per arribar a un acord i un millor repartiment dels efectes positius del possible trasllat.

Per tant, la conclusió final és que perquè el nou polígon sigui socialment viable, cal un bon diàleg entre els ajuntaments dels termes afectats.

Que cadascú tregui les conclusions pertinents, només fer referència que els ajuntaments esmentats estan governats per socialistes, però per el que es veu és bastant difícil que es posin d’acord entre ells per diferent tipus d’interessos locals, crec que és hora de deixar-se de mirar el melic i pensar en global, “fets no paraules” com diu el seu Jefe.

Bé per avui ja en hi ha prou.

Bona nit i bons somnis. Fins un altre.

JOSEP M. TORRAS PAYEROL

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s