Noticia venda de Cal Font – Veu de l’Anoia 2005


Avui farem memòria històrica recent, a sota un escrit a la Veu de l’Anoia, aviat farà tres anys del mateix.

L’Ajuntament d’Igualada es ven Cal Font per més de 9 milions d’euros – 2005

Una empresa de Barcelona, Febex SA, ha comprat a l’Ajuntament l’antiga fàbrica de Cal Font, en subhasta pública, per quasi el triple del que demanava d’inici el govern municipal. L’esmentada empresa ha estat la que ha donat millor preu de les quatre que es presentaven a la subhasta, pagant 9.634.000 euros per a les, de fet, tres finques municipals que es posaven a la venda. Segons ha sabut LA VEU, les altres tres empreses estaven força per sota d’aquest espectacular preu. Immobiliària Sabadell n’oferia 6.562.000 euros, en tercer lloc l’empresa “Ull Blau d’Igualada”, però procedent de Vilanova i la Geltrú, n’oferia 5.144.000 euros, i, finalment, una empresa anoienca, Cosmo Enginyeria, en donava 4.600.000.

L’empresa guanyadora de la subhasta s’haurà, però, de fer càrrec de les condicions que posava l’Ajuntament per poder participar amb garanties en el procés. De fet, tal i com s’observa en el plànol inferior, tot està molt clar. L’empresa haurà de construir 42 pisos -en primera i segona plantes- que, a tenor del preu que ha costat tot plegat, segur que seran de luxe. Només cal fer una simple divisió per veure que cada pis, només comptant el valor inicial del “terreny”, se’n va als 20 milions de pessetes…

A més dels habitatges, l’empresa haurà de destinar tota la planta baixa -enorme- a locals comercials, amb l’opció de convertir un espai en sala multicinemes, però cal insistir en què això només és una possibilitat. Alhora, l’empresa ha de cedir un espai a l’Ajuntament per a que aquest hi faci un local municipal, que estarà ubicat el carrer del Clos, just al costat del Cercle Mercantil. També, entre els carrers de l’Aurora i el Clos, s’obrirà un nou carrer, de 19 metres d’amplada més cinc de voreres, que tindrà caràcter de vianants, per afavorir la potència comercial de la zona.

Satisfacció al govern municipal L’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, va explicar que el procés de gestió d’aquest immoble ha tingut diferents etapes. “No va ser possible en el primer moment, i ara era imprescindible desblocar-ho, perquè l’espai estava molt deteriorat, i cal permetre una reordenació de Cal Font, i donar suport d’una forma decidida per a que s’hi creï una activitat comercial potent”.

L’alcalde va anunciar que l’assumpte “ha arribat a bon port”, després que es presentessin quatre empreses a la subhasta. “També permetrà millorar la nostra situació econòmica i financera. La salut de l’Ajuntament és bona, però en aquests moments difícils per a l’economia tradicional requeria una actitud valenta per part de l’administració pública. Malgrat algunes crítiques de l’oposició demostrem ara que aquest camí és la bona direcció. La subhasta és un element estratègic que es veu que era una decisió encertada, perquè l’oferta econòmica que ens han presentat és substanciosa”. Aymamí va reconèixer “el paper que ha tingut el PP” per a que fos possible la governabilitat de l’Ajuntament “gràcies a la seva intel·ligència política”, amb l’aprovació de les taxes municipals i del pressupost. “Escoltarem ara les crítiques de l’oposició, però damunt la taula hi ha un exemple contrastat i incontestable d’eficàcia”. Per avui divendres hi ha convocat, a les dues del migdia, un ple extraordinari per aprovar definitivament aquesta subhasta pública, amb els vots a favor garantits de l’Entesa per Igualada i el PP, amb la qual cosa és segura la seva aprovació.

La Veu de l’Anoia 09/06/2005

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s