NOU CONCEPTE: LA BALTASARADA


Publicat en el diari AVUI, per riure, per no plorar, quin nivell senyor, quin nivell tenen alguns!.

A l’espera d’incloure-la a les versions en paper, la versió digital de tots els diccionaris que es fan i es desfan al nostre país ja inclou el nou concepte que millor descriu aquest moment tan Tutuku Splash que vivim (ja sap, com el Dragon Khan, però en versió aquàtica). Es tracta de la baltasarada.

Baltasarada:

1 subst Cosa o fet que ara mateix és d’una manera i d’aquí uns instants és completament diferent…o no…o si. Ex.:

a) Ara agafarem aigua del Segre … Ui, ara ja no agafarem aigua del Segre. Jo he parlat del Segre? Qui ha parlat del Segre? Ah, però el Segre és un riu?

b) Farem una captació puntual… i ara, a més de puntual, serà reversible … No, millor serà un minitransvasament. Perdó, puntualitzo, serà un transvasament reversible impuntual en un Mini.

c) Catalans, ja podeu omplir les piscines ..o Bé, sabeu què?, millor deixar-ho estar perquè el Mini no cap a la piscina… Bé, si que hi cap, però el tenim aparcat al Segre.

d) Farem una canonada. Ara no la farem. Ara la farem però petiteta i no la connectarem perquè com que plou a les minipiscines reversibles del Segre, que és un riu molt puntual, mullaríem el Mini.

2 id bom (idees de bomber)

1. Posar miralls als pantans perquè semblí que hi ha més aigua.

2. Transvasar l’aigua dels pantans als mateixos pantans. Com? Captant-la de la part de la presa i duent-la fins a l’entrada.

3. Construir sucrelinitzadores. Funcionen posant sucre a l’aigua del mar, que és molt salada.

3 cuin Oferir contínuament pels mitjans de comunicació imatges de menjar. A la gent se li farà la boca aigua i podrà ser aprofitada. I aquesta sí que serà autèntica aigua de boca.

4 interj Que mal parida és la pluja!! Expressió usada a les reunions de govern quan comproven que ha començat a ploure just quan es posaven en marxa les mesures que no posaven en marxa esperant que plogués.

5 trad Els nens de l’Ebre ja demanen que per Reis només vinguin Melcior i Gaspar.

Iu Forn

Diari Avui

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s