A l’Ajuntament d’Igualada l’hi creixen els nans?


Si fem una mica de balanç dels grans projectes del Ajuntament d’Igualada en els últims temps, comprovarem com dic en el en titulat que ací hi ha quelcom que no rutlla com cal o no rutlla gens:

– Edifici de Cal Font, projecte del que se’n van treure molts diners – l’Ajuntament actuant com a vil especulador – que només ha servit per reformar el edifici del Ajuntament i passant-se – un pou – del pressupost més de 800.000 euros, per la ciutadania, res de res. El projecte esta en prorroga, jo diria indefinida, hi ha grans possibilitats de que l’empresa no pugui complir el compromís. Quina oportunitat de construir vivenda social es va perdre! Ara tenim un gran “nyap” i ja veurem com s’arregla.

– Projecte de renovació del Mercat de la Masuca amb pàrquing de pagament – com no – incorporat. Concurs desert, un mes de prorroga, que crec que ja deu estar al caure. Les declaracions del regidor pertinent sobre el possible guanyador del concurs, eren una ofensa a l’ intel•ligència, “amb els diners del guanyador, es pagarà la reforma i el pàrquing entre altres minúcies”, amb aquestes condicions sembla que el – tonto – de torn no ha picat. Que farem ara si no trobem – el pagano – hi ha algun pla “B” Sr. Figueres? Que pagui el ciutadà com sempre o crearem una empresa de fer Mercats Municipals?

– “Outlet”, els impulsors del projecte, sembla ser que després de intentar per activa i per passiva que el Sr. Aymami els ajudés en trobar ubicació, sense tenir que pagar els terrenys a l’estricte preu de mercat i de desestimar – l’alcalde – algunes de les possibles ubicacions – Avda. Catalunya, antiga Fábrica de Curtits, etc. – se’n han cansat d’esperar i junt amb un promotor, presenten un macroprojecte ubicat al terme Municipal d’Odena, en els terrens de l’antic Escorpia amb botigues, oficines, etc. – competència directa al WTC -. Ara correm-hi tots, no sel’s hi acudeix res més que impugnar el pla director amb l’excusa de les vivendes, prop de l’aeroport, però la realitat és que aquest projecte és el que els hi fa mal. La prepotència ha fet que els agafessin amb els pantalons abaixats. Ja veurem com acaba tot plegat.

– Aeroport corporatiu, apart dels problemes tècnics, llargada de pista i situació limitada per Odena i la A-2 i sense estudis del impacte que suposaria la continuïtat i freqüència del vols sobre dels pobles veïns, amb les consegüents molèsties en forts i frequents sorolls. Resulta que a l’Osonés tenen possibilitats molt reials de obtenir l’o, hi ha implicades empreses molt serioses i la seva ubicació seria molt més adient per un aeroport d’aquestes característiques. Que en diu el president del consorci de tot això? Un altre fracàs?

– WTC, apart de les cortines de fum que tiren a l’Ajuntament amb la concessió del projecte del mateix, per una missera quantitat de 2,3 milions d’euros. Qui hi posarà els 60/70 milions pressupostats? Tenen alguna empresa amb cara i ulls interessada en invertir, no parlo del 5% del WTC Barcelona, que és la franquícia que es pagaria per fer servir el nom. Quelcom de nou Sr. Riba? Si fos així i el projecte arriba a bon port i no ens costa un – un duro – “chapeau“, sense que serveixi de precedent.

– Edifici Cotonera, projecte pel 2014 – Ja serem independents? – cost previst 9.000.000 actuals i pot ser 12 milions en el moment de fer l’o, don sortiran – les misses -? Quants anys fa que dura la comèdia?

No vull fer més sang avui, però un Ajuntament amb tants fronts oberts i no he anomenat el consorci d’empreses, crec que hi poden prendre mal i molt mal, encara que al final siguin els ciutadans els que pagarem – el pato – com sempre.

En fi que s’ho facin mirar, en castellà diuen que – quien mucho abarca, poco aprieta – i aquest Ajuntament per comptes de dedicar-se els afers que els hi son pertinents, volen competir amb la societat privada amb el diners de tots i francament això no és la seva tasca i axis els hi va, per no dedicar-se a la feina per la que han sigut anomenats i per deixar-se enlluernar per vel•leïtats empresarials.

En fi canviïn-se el trage, perquè no és que els hi vingui gran, sinó que els hi sobra per tot arreu.

Fins un altre.

JOSEP M. TORRAS PAYEROL

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s