Una d’acudits en temps de crisi


Ja fa molts dies que em venen al cap una i una altre vegada uns acudits, que em van explicar ara fa molt de temps un amic jueu i que en vessant humorística i irònica descriuen situacions en el mon dels negocis, alguna amb connotacions actuals, com diria un amic meu, “sin más dilación, nos lanzamos al ruedo“.

– Resulta que hi un vaixell de comerç navegant, carregat amb milers de llaunes de sardines. El seu propietari, com no, un jueu, ven la carrega de llaunes a un altre comerciant jueu per $ 1 la llauna, el vaixell segueix navegant de port en port i aquest altre comerciant el ven a un altre per $ 1.15 la llauna, aquest al cap d’un temps el ven a un altre per $ 1.30 la llauna, l’altre a un altre per $1.50, aquest darrer envia un email de reclamació al penúltim, tot esgarrifat dient: “He obert algunes llaunes i totes les sardines estan podrides“, resposta del venedor: “Que has fet”! “Les llaunes eren per especular, no per menjar”!

– N’Isaac està donant voltes al llit i no dorm ni deixa dormir a la seva dona la Sara, finalment la Sara l’hi diu “que et passa Isaac“? “Dons mira Sara, saps el nostre veí del davant el banquer Leví, fa temps em va fer un préstec d’un milió de dòlars pel negoci, el préstec venç demà i no tinc els diners per tornar-l’hi“!!! La Sara se’l mira, s’aixeca del llit obre la finestra i comença a cridar “Leví, Leví, Leví”! En Leví que viu finestra per finestra davant, obre la persiana i diu “que vols Sara“? “Leví és veritat que el meu marit t’ha de tornar un milió de dòlars demà“? “Si Sara és veritat”!Dons oblidat, no els diners i no et pot pagar”. Dit això tanca la persiana es gira cap el marit i l’hi diu: “Ara tu dorm, que el que dóna voltes és ell“!

– Un jueu venedor ambulant de frankfurt’s, te instal·lada la seva paradeta davant d’un Banc. Se l’hi presenta un amic i li demana que l’hi deixi 100$. El venedor l’hi diu: “Ho sento molt amic meu, però tinc un acord amb el Banc, ells es comprometen a no vendre frankfurt’s i jo a no prestar dòlars“!

Per avui i sense que serveixi de precedent, això és tot, que una mica d’humor encara que hi hagi crisis, no fa mal a ningù.

Bon cap de setmana a tots i a tothom.

JOSEP M. TORRAS PAYEROL

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s