Simplement Gandhi


Degut a haver-me hagut de documentar per un post, he buscat i escollit molt acuradament, algunes frases atribuïdes a en Gandhi, “si non é vero é ben trobato“, que seria molt convenient, que es llegissin alguns líders pomposament anomenats “Mundials” i altres d’aspirants a ser-ho i d’altres que ni tan sols mereixen l’epítet de líder i que junts tots plegats no arriben ni a la sola de la sabata del Mahatma, que no sé si ni tan sols en portava. 

Frases atribuïdes a Mahatma Gandhi (Mohandas Karamchand Gandhi) 

“En quan algú comprèn que obeir lleis injustes és contrari a la seva dignitat d’home, cap tirania el pot dominar.” 

“Humilment m’esforçaré a estimar, a dir la veritat, a ser honest i pur, en no posseir res que no em sigui necessari, en guanyar el sou amb el treball, en estar atent sempre al que menjo i bec, a no tenir mai por, a respectar les creences dels altres, a buscar sempre el millor per a tots, en ser un germà per a tots els meus germans. ” 

“La humanitat no pot alliberar-se de la violència més que per mitjà de la no-violència. ” 

“No hi ha camí cap a la pau, la pau és el camí.” 

“Sigues el canvi que vulguis veure en el món.” 

“Tot dret que no comporta un deure, no mereix que es lluiti per defensar.” 

“Un error no es converteix en veritat pel fet que tothom cregui en ell.” 

“Sempre ha estat un misteri per a mi com pot haver homes que se sentin honrats, amb la humiliació dels seus semblants. ” 

“La diferència entre el que podem fer i el que fem, suposaria un canvi en el món. ” 

“Ull per ull, i el món es quedarà cec.” 

Tanta saviesa, fa que se’m entristeixi l’ànima quan miro al meu voltant i veig que l’humanitat no ha aprés res de res, simplement es repeteix en els seus errors.

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Simplement Gandhi

  1. Albert Riba ha dit:

    ara que dius humanitat … :)Quan anar a India i vaig poder coneixer a Vicenç Ferrer, em va dir saps que es la humanitat? .. doncs "la trobada amb la realitat"Deu serl'efecte India .. 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s