Volant sobre les zones blaves o “The Jordi Riba’s show”.


Com ja quasi tothom sap aquesta setmana s’han lliurat les firmes contra l’ampliació de les zones blaves (unes 10.750), i sembla ser que l’oposició també està preparant un document per sol·licitar un ple extraordinari, on es demanaria la derogació dels poders que s’irroga l’alcalde per imposar zones blaves per decret, malgrat la majoria de les forces polítiques hi estan en contra.

Si tot succeeix d’una manera raonable, podrem dir que a Igualada tenim una democràcia viva i saludable, encara que alguns preferirien que no fos axis, per raons obvies.

En fi amb una mica de paciència hi haurà certes coses i certes persones que seran posades al lloc que els hi correspon i no al que gratuïtament s’atorguen.

Només voldria fer un incís, sobre l’arrogància de l’inefable Jordi Riba.

No es poden fer declaracions grotesques com les del dimecres, perquè s’oblida que està al servei dels ciutadans, i no a l’inrevés, com el poble ha de recordar-li sovint. Durant la compareixença es va referir a les firmes sobre les zones blaves – amb un estat d’eufòria incomprensible – amb una prepotència i actitud que són una ofensa als ciutadans d’Igualada i comarca, com també una demostració de manca de respecte pel càrrec que ocupa al servei dels Igualadins. Per aquestes actuacions, a totes llums innecessàries, no calen ajuts addicionals, ni haver d’animar-se prèviament.

Sabent com sabia – i això ho dic amb el ple coneixement de causa – que el dia 12 d’aquest mes ja s’havien intentat enregistrar les firmes, – que per ajudar al personal administratiu de l’Ajuntament, es van enquadernar i numerar les fulles – dir el que va dir, és una manca d’escrúpols i d’un cinisme que fa fredor. Quan parla de què només es tindran en compte les signatures dels ciutadans d’Igualada és una altra demostració de l’absoluta incoherència i intolerància d’aquest personatge. Posar ara a treballar el personal municipal en una feina de comparar el cens amb les signatures per rebaixar la xifra, és ridícul. Quantes ni calen per donar per bona la queixa? O és que si el nombre és elevat ens farà l’honor de dimitir en veure’s contestat de manera aclaparadora? Per cert o molt m’equivoco o només en són necessàries als voltants d’unes 4.000!

Anem a veure, és que les zones blaves a Igualada només afecten als Igualadins? Perquè si es axis potser que ens empadronem tots a pobles de la comarca i aleshores no haurem de pagar rés a Igualada. O és que simplement es referia en to depreciatiu als Anoièncs, perquè només els toca pagar i callar! Tal vegada hi ha quelcom, que ens hauríem de fer mirar.

En fi, en Riba que fa anys que viu a la nostra esquena, hauria de començar a buscar-se feina, aprofitant-se dels favors fets o de la família, perquè en el mercat lliure és cada vegada més difícil trobar llocs per aquest tipus de persones. Clar que no s’ha de desesperar. Encara falta temps per les properes eleccions i així poder cercar opcions que per la majoria ens estan vedades.

Però el cert és que per Igualada i per la democràcia seria molt millor, tenir molta menys prepotència a la Casa de la Vila.

Bon cap de setmana.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s