El Castell de Kafka o un tiquet de zones blaves.


Avui us passo un escrit amb un to de subtil ironia d’aquelles que no saps si riure o plorar, en el que en Pep Solé fa servir el seu instint, per iniciar una periplesca recerca de com ha de comptabilitzar el tiquet de les zones blaves. Arriba a conclusions delirants i deixa a algununs a l’altura del betum. Si algú que llegeix aquest post es advocat i vol aprofundir en el tema, és possible que molta gent l’hi agraeixi, doncs hi ha quelcom que es fa malament però ningú és dona per assabentat. En fi llegiu la genialitat d’en Pep i os ho passareu molt bé.

Ara no sé si pago una factura o una taxa municipal

Per feina baixo de L’Espelt per anar a recollir uns embalums. Per sort, el lloc de recollida està al Passeig Verdaguer. M’anirà bé per carregar perquè hi ha zona blava. Compro el tiquet per un euro, que em donarà temps suficient.

Torno a casa i en guardar el tiquet a la carpeta de comptabilitat m’adono que al tiquet hi ha dos logos: el de SIMA (Societat Igualadina Municipal d’Aparcaments SL) i el del propi Ajuntament.

Dubto de qui m’ha cobrat l’euro: un ajuntament o una societat mercantil?

Si el rebut me’l fa l’Ajuntament llavors legalment és una taxa. Deu ser una taxa. Però m’adono que al tiquet hi diu: IVA INCLÒS. Llavors és un servei cobrat per una societat mercantil. Potser m’ho cobra SIMA i em puc deduir l’IVA.

No deu ser SIMA sinó l’Ajuntament, ja que en el tiquet hi posa: ORDENANÇA FISCAL VIGENT. Busco les Ordenances d’Igualada i trobo la taxa a la pàgina 

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s