Declaració de guerra de l’Ajuntament a 10.750 ciutadans i a tota l’oposició.


Aquest post, està extret d’un comentari a l’article del anoiadiari sobre les firmes contra l’ampliació de les zones blaves a “càrrec” d l’inefable càrrec de confiança d’Entesa pagat per tots i pel que veig també pregoner major en Carles Cuerva.

En el qual ens fa avinent, que l’Ajuntament contra la voluntat dels ciutadans (ell diu 8.000, els deu haver comptat) i de tota l’oposició, tirarà endavant l’ampliació, per “bemolls“.

En fi, el post es comenta per si sol, únicament dir que sento vergonya aliena per la supèrbia i prepotència d’aquests personatges que tenim al front de la ciutat i només faig que preguntar-me que té l’Entesa de partit democràtic, progressista i d’esquerres.

Que cadascú jutgi per si mateix, a mi que he viscut una dictadura en altres temps, aquestes postures se m’assemblem més a les formes dictatorials d’aleshores, que no pas a les de la tan difícilment assolida democràcia.

Hi ha gent pública que s’oblida a qui es deu, però que no es preocupin, en el seu moment ja els hi recordarem i potser aleshores hi haurà plors i cruixir de dents.

Sense més dilacions us passo el post, no te pèrdua. “Alea iacta est”!

Igualada: zones blaves necessàries però polèmiques

L’ampliació de la zona blava d’Igualada desperta una forta oposicó política i social, però l’equip de govern la tirarà endavant ja que la considera necessària per a la gestió de la mobilitat al centre de la ciutat.

La tendència actual de la planificació i gestió de la mobilitat a les ciutats es caracteritza per actuacions orientades a assolir un model de mobilitat sostenible i no tant lligat al transport en vehicle privat. Per aconseguir-ho les propostes fan incidència en dos grans aspectes de la mobilitat: 1) Potenciar la mobilitat en mitjans de transport sostenibles, és a dir, anar a peu, en bicicleta o en transport públic. 2) Limitar i dissuadir de l’ús del vehicle privat, per la qual cosa una de les millors estratègies és la regulació de l’aparcament en destí.

Són molts els municipis que han desenvolupat i incrementat les polítiques de gestió de l’aparcament amb zones blaves o verdes. Passant per l’Àrea verda de Barcelona, la majoria de municipis mitjans i grans de la província de Barcelona han anat augmentant el nombre de places d’aparcament en zona blava.

El passat mes de febrer de 2009 l’Ajuntament d’Igualada va decidir incrementar el nombre de places de zona blava passant de les 211 a les 421, és a dir, amb un increment de 210 places. Aquest increment es va decidir gràcies a un estudi encarregat a l’empresa Doymo i que va determinar la creació de 299 noves places de zona blava. Finalment, però, l’equip de govern de l’Ajuntament va limitar la creació de les noves places a 211.

La mesura va rebre fortes crítiques per part dels partits polítics de l’oposició (CIU, ERC i PP), així com d’un determinat nombre de ciutadans que van iniciar una campanya de recollida de firmes i que ha obtingut fins al moment 8.000 adhesions. Els contraris a la zona blava consideren que és una mesura que només persegueix un afany recaptador.

Tot i les fortes crítiques l’equip municipal de govern ha decidit mantenir la zona blava argumentant que es tracta d’una mesura necessària per a la regulació del trànsit al centre de la ciutat i per afavorir-ne l’activitat comercial.

De fet l’increment de places que proposa l’Ajuntament d’Igualada no és gens desproporcionat si fem la comparació amb d’altres ciutats de característiques similars a Igualada. En la següent taula es pot observar la ratio de places de zona blava per cada mil habitants i s’observa que la ratio d’Igualada és similar a municipis com Vilafranca o Granollers o Manresa.

Carles Cuerva – 24-03-09

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s