Política Municipal d’Aparcaments o aparca com puguis.


He rebut un email d’un amic en el que m’explica el següent:

“L’Ajuntament exigeix a tot promotor privat, m’explico, a un comerç Carrefour per exemple, per autoritzar-li la llicència d’activitats te de justificar l’aparcament per als usuaris que vagin al centre comercial, o a un promotor d’habitatge (que ja no en queden) li exigeix un mínim d’un aparcament per habitatge. Aquests aparcaments, poden ser gratuïts o de pagament.

Doncs be, els inefables governs de la nostra ciutat, no han tingut en compte la previsió que demanen als privats, i heus aquí que tot l’equipament d’ensenyament que hi ha a l’Institut Pere Vives Vich, no te on aparcar, i no només això, ja que en la remodelació del carrer de l’Estadi, es van preocupar de fer desaparèixer gairebé tots els aparcaments en superfície que hi havien per fer unes voreres molt amples i posar un carril bici que no utilitza ningú, aleshores quan a la piscina nova han fet un aparcament meravellós, els estudiants i professors que van al Insti aparquen sense embuts en aquest aparcament, però que passa? Doncs passa que els usuaris de l’estadi atlètic i de la piscina no poden aparcar, i han tingut de posar senyals d’aparcament exclusiu de l’Infinit i de l’Estadi Atlètic, i un vigilant que si et veu cara d’estudiant no et deixa passar, llavors els cotxes els han de posar on poden, fins i tot a la zona verda que hi ha a l’extrem oest de l’Estadi, allà no hi ha cap vigilant ni guàrdia que eviti aparcar els cotxes en zona verda.

Visca la previsió! ‘Sin acritud’.”

D’entrada incompleixen les normes que si han de complir tots els ciutadans en règim privat, el que és una obligació per nosaltres, hi és per l’Ajuntament, doncs que jo sàpiga no hi ha cap norma que els absolgui de complir el que és exigit a la resta dels mortals.

Apart de les connotacions ja sabudes d’aquest aparcament per la zona esportiva, ens trobem en un altre cas d’incongruència que es dóna prioritat a l’esport i el lleure, sobre l’educació i sanitat. Molt progressista tot plegat.

Si vas a l’Hospital o pagues o no aparques, aparcament de pagament o Zona Blava. Es veu que la gent hi va per gust, m’entres a darrera mateix i rodejat de tanques i foten-se de fàstic, hi ha el Diposit Municipal, abans aparcament gratuït, amb la possibilitat de aparcaments lliures. Per curiositat mireu al Google Street Maps i veureu a què em refereixo, amb fotografies incloses.

En quant a l’Institut que també hi deu anar per gust la gent, o aparques infringint les normes o no aparques. Algú li troba sentit a tot això. Per contra els que va a nadar o a fer fitness, que deu ser una obligació inexorable, aparcament privat en lloc públic, amb un vigilant de luxe. Molt d’esquerres tot plegat.

Com es pot ser tan caragirat i dèspota, com per justificar aquestes incoherències, que atempten solemnement contra el sentit comú i qualsevol progressisme, ben o mal entès.

Simplement aquesta colla que “d’Entesos” que tenim a l’Ajuntament, són uns demagogs que viuen del cuento“, explicant que tot el que fan, ho fan pel bé del poble. Quins pebrots!

Si jo fos estudiant i m’impedissin entrar en un pàrquing que està en un terreny públic, una persona que no cap autoritat ni potestat per exercir de vigilant (simplement un empleat de l’Infinit). El primer que faria, seria demanar-li educadament, que s’identifiqués i em digués, quines raons tenia ell per impedir-me aparcar en un lloc públic i si no em donés explicacions pertinents i satisfactòries (no en hi han) o simplement em deixes aparcar, trucaria a la policia, perquè aquesta persona els hi expliqués, quina autoritat té i per quins set sous m’impedia aparcar, sent un aparcament en terreny públic (de tots els ciutadans), que utilitzen tan els que van a l’estadi atlètic com a l’Infinit. O es que els que fan les coses de lleure o activitats esportives, tenen més drets que uns estudiants als quals no se’ls hi facilita l’aparcament, encara que vinguin de fora? No crec que tingui arguments per poder-ho explicar, ni autoritat per poder-ho exigir.

Estudiants no os deixeu anorrear, que teniu els mateixos drets que tothom. Per tant actueu en conseqüència, perquè si no defenseu els vostres drets, no hi haurà ningú que ho faci per vosaltres i si no ho feu ara que sou joves, viureu tota la vida apocats i aporugats, per unes autoritats que encara que no tinguin raó, juguen amb la por que els hi teniu, per fer la seva per sobre de tots i de tothom, quan el que haurien de fer és estar al servei dels ciutadans i administrar pels ciutadans i no contra ells. Perquè vosaltres sou ciutadans oi!

Que ho aparqueu bé i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s