Plan Ĕ o “vulgus” plan EÑe.


Aquest cap de setmana els nostres polítics comarcals han tret llustre a les sabates i s’han posat les millors gales, per la visita del Il·lustre Ministre del Treball Sr. Celestino Corbacho que venia a fer un repàs a les obres EÑe. És a dir a que els fessin una foto i lluir càrrec.
Sense caure en la demagògia, podem dir que les obres del plan ZP o Ĕ, s’han fet servir més per un efecte propagandístic, que real. Arreglar carrers, fer places, fer carrils bici, derruir i tornar a construir voreres, posar semàfors nous, o fer “avingudes de la llum” (carrer Joaquima Vedruna) en temps de crisi, és com quan hi han pocs diners a casa, gastar-los en canviar el parquet. I tot per només apaivagar una mica la manca d’ocupació en un ram, que no va saber afluixar a temps. Perquè mutis i a la gàbia dels milions que van guanyar alguns amb la condescendència i complicitat de banquers i polítics.
Ara només queda fer front al mal que s’han fet i que s’ha de pagar entre tots. I tot plegat no ha col·laborat gens a abaixar l’atur de la zona (una altre de les raons esgrimides pel pla EÑe) amb l’agreujant, almenys a Igualada i pobles del voltant, de que les obres les han fet constructors de fora (a Igualada el 70%) i la majoria amb treballadors d’altres nacionalitats (Romanesos a Igualada i Montbui). Hauria estat molt millor invertir aquests diners en millorar infraestructures generals (carreteres, trens, transport públic, etc.), que després de la crisi servirien per a tothom i donarien nova vida. I no per “mayor honra, glória y atobombo” de uns polítics que a l’espera de que escampi, es dediquen a posar pegats, sense solta ni volta.
Sense caure en la xenofòbia, podríem dir que el Sr. del megàfon de Santa Margarida de Montbui: “Más trabajo, menos imigración”, que va interpel·lar al ministre Corbacho, tenia més raó que un sant. Probablement d’haver fet aquesta campanya d’una altre manera o amb condicions i objectius més estrictes i realistes, els resultats serien uns altres. Ara s’han continuat pagant molts dels immigrants (no arrelats) vinguts per la crida del totxo, mentre els arrelats de la comarca cobren de l’atur. Potser si els que venien per guanyar-se la vida, però volien tornar al seu país ja ho haurien fet i així també s’hauria alleugerat la càrrega extra de pagar tantes coses en temps de crisi, i l’atur de les nostres contrades seria una mica més baix
Ah! Els € 1.000 per cartell (que són uns quants milions en total), i que només serveixen per fer propaganda inútil, els podrien haver donat a Caritas, que cada dia ha de fer front a més desvalguts. I això gracies a la visió dels que ens manen.
Però alguns EÑe que EÑe.
Salut i fins un altre.
Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s