Uns quants ous i una castanyaNo m’extendrè massa, doncs sempre més val una imatge que mil paraules.

No pretenc entendre d’arquitectura, ni de restauració, però després de investigar una mica he trobat les següents fotografies, que donen una idea del que vull dir:

  • Edificis fabrils manchesterians (mills) d’Ancoats Manchester.

  • Restauració del Vapor Vell, com a Biblioteca.

  • Projecte de restauració d’un “mill” a Manchester, com edifici d’apartaments.

  • Projecte de restauració de la Cotonera Igualadina.

Semblances i diferencies:

  • Edificis manchestrians d’Ancoats, tots d’obra vista. Restauracions en mans privades, principalment com a lofts i apartaments. Edificis amb una bellesa arquitectònica, sens cap gènere de dubte. Restauracions preservant l’aspecte extern original.

  • Edifici del Vapor Vell,restauració pública com a Biblioteca, exterior d’aspecte original, edifici molt bonic.

  • Cotonera Igualadina, restauració en mans públiques. L’aspecte virtual de la restauració no preserva en res el l’original, apart de finestres i portes. Sembla un edifici fet de nou i lluny de qualsevol model extern manchesterià, tots de totxana. En tant a bellesa arquitectònica i aspecte, edifici vulgar.

Sense entrar en moltes altres consideracions com cost privat o públic, d’uns i dels altres, utilitat i cost futur de manteniment.

Com que en les fotografies adjuntes i en el enllaç a noves fotografies d’Ancoats, Vapor Vell i Cotonera hi han prou exemples per crear opinió visual. Jo ho deixo al vostre criteri i opinió, el meu ja el sabeu.

Fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s