Demagògia, hipocresia, mentides i fatxenderia.


Com ja he explicat altres vegades, intento respectar a tothom, però hi a gent que pot amb el meu principi bàsic. I una de les coses que menys suporto, és que hi hagi qui prengui a tothom per estúpid.

Encara que sembli que en política tot si val, per mi no és així. Hi ha d’haver unes normes i una ètica personals amb uns límits establerts i ben definits. Sinó és com la llei de la selva i tots haurien de sortir de casa amb l’escopeta.

Us preguntareu perquè parlo així. La resposta és que estic molt emprenyat, – encara que a la meva edat i a aquestes altures no hi hauria de fer-ne tant cas – de les declaracions d’alguns membres de l’anomenada Entesa per Igualada i de la que jo em pregunt-ho, entesa per que?

No entenc com es pot ser tant cínic, tan fals, tan mentider i tan fatxenda, per dedicar-se a dir certes coses als mitjans de comunicació. M’explico:

Hi ha hagut una moguda els darrers temps al voltant de la renovació de la plaça “de les Tortugues” (Pompeu Fabra).

El projecte de superfície de la plaça no contemplava cap aparcament. Després de haver-hi projectat un frustrat pàrquing soterrat de 107 places, al que ja m’he referit en altres ocasions.

El principal partit de l’oposició va enviar 300 cartes als veïns de la plaça i voltants perquè demanessin que l’Ajuntament re-estudiés el projecte per enquibir-hi aparcaments gratuïts, dels que en anem tan escassos a la ciutat.

Resulta que després d’aquest enrenou, l’Ajuntament fent una exhibició de “democràcia” – s’acosten les eleccions – va enviar 150 cartes, estrictament als veïns de la plaça (ni un centímetre més), per veure si hi volien 21 places de pàrquing que preservarien de les 40 i pico que eliminaven amb la renovació.

Resultat 42 que si i 8 que no. Fins aquí tot més o menys normal.

Encara que jo crec que no era necessària una posta en escena tan ostentosa i amb tanta parafernalia. És de sentit comú, que si tens cotxe apreciaràs tenir la possibilitat d’aparcar gratuïtament davant de casa teva, però si es té en compte que hi han comerços i escoles als voltants, encara és mes evident que ja s’haurien de haver inclòs de principi en el projecte . Però això es una opinió i com a tal opinió discutible.

No és discutible però que aquesta gent vulguin ara fer-se passar per demòcrates d’última hora – pot ser, per por a la pèrdua del poder en la pròxima legislatura? – quan han demostrat per activa i per passiva el seu tant-menfotisme sobre el que opinaven els ciutadans en altres indrets i circumstancies. Només cal recordar les 10.700 firmes en contra de les zones blaves – que per cert l’Imma del bar Parking2 encara n’està esperant la resposta després de més d’un any!?

Clar que per satisfer a 150 o 300 ciutadans ja es queden amb la consciència tranquil·la i en canvi pateixen amnèsia pel que els convé. 10.700, són forces, oi?

Però aquesta opereta bufa no s’ha acabat encara. Han tingut els sants pebrots de dir que: … la gent no hi estava interessada perquè només un 30% de les 150 cartes enviades ha donat senyals de vida, i amb això ha quedat palès que la polèmica que pregonava l’oposició no era real, i ens agradaria saber el que pensa el 70% restant de veïns que no ha dit res respecte els aparcaments…. Tractar de menystenir la importància dels ciutadans que es mullen, és per fer-s’ho mirar Sr. Riba.

Per a mi tot plegat només són actes d’hipocresia, cinisme i fatxenderia d’extrema gravetat i una manera de prendre per estúpids a tots els Igualadins, per part d’un que es diu representant del poble.

Sr. Riba, li recomano que vagi hi pregunti, un per un, als 10.700 ciutadans que van firmar en contra de les zones blaves, els estudiants del institut que no poden aparcar al pàrquing públic de davant de l’Infinit, els que tenen la desgracia d’haver d’aparcar per anar a l’Hospital Comarcal (que no d’Igualada), els 100 que no van contestar a la seva carta, els 150 que no se’ls en va enviar – sent veïns del barri –, els cents de ciutadans que no van estar d’acord amb el POUM, entre moltes altres disconformitats… i potser aleshores es donaran compte que el que entenen, vostè i els seus, des la seva “torre d’ivori”, no te res a veure amb el que en pensen la majoria de ciutadans. No n’hi ha prou creure que guanyant unes eleccions, ja poden fer el que els doni la gana durant quatre anys, i només recordar-se dels ciutadans uns mesos abans de les mateixes. Deixin de treballar només per les seves “feus” de vots, i de cara a la galeria. Oblidin d’una vegada que tot s’ha de mirar sota el prisma dels redits electorals, perquè la gent ja estem cansats. O governen per tothom o no representen a ningú.

Per cert Sr. Riba, ens pot explicar d’una manera fefaent on són els més de € 800.000 que es varen passar al capital social de SIMA del pressupost de l’Ajuntament el 2007, amb el concepte de reserva pel Pàrquing de la Plaça de les Tortugues, que no es farà?

Potser si es gastés bé i amb criteri, aquest Ajuntament no seria un dels més endeutats d’Espanya – com diu amb tot el cinisme d’aquest mon el pregoner en Cuerva: “Per poder fer Centres Cívics” (sic)!?.

Srs. Cuerva i Riba quan parlin de que el patrimoni de l’Ajuntament supera per primera vegada el deute, facin el favor d’explicar si la valoració s’ha fet amb el mateix criteri amb el que es va fer servir en el solar de Cal Font. Que entre altres coses el preu pagat ha portat a la ruïna a l’empresa que el va comprar. Diners “invertits” en la renovació del nou Ajuntament – que ja s’ha fet petit – i amb un sobre cost de € 800.000.

Aprofitant el tema. Com està allò de la prorroga d’un any per començar a construir-hi a la Plaça de cal Font?

També podem preguntar per els € 2.300.000 “invertits” en el projecte del WTC? Potser han anat a parar al WC…

O dels € 750.000, transmesos del pressupost Municipal que “estan” en els capitals socials de les empreses d’Igualada en Acció, que no estan actives?

Quants Centres Cívics o altres elements de necessitats reals i urgents (no per fer propaganda demagògica) es podrien cobrir amb aquests diners i amb les pèrdues de SIMA, sense haver-nos d’endeutar a tots plegats i haver de córrer i recórrer a demanar prorrogues de crèdit com la del 30% del deute, amb dos anys de carència, per la “petita” quantitat de € 12.000.000 amb com a mínim € 1.000.000 d’interessos?

No serà que hi havia problemes per fer front a les despeses corrents i nòmines? I això seria molt lleix abans de les eleccions, no?

Per cert Sr. Riba en el curset d’economia a Barcelona, no li van ensenyar que el deute a llarg és millor que a termini curt i no al inrevés, com diu vostè als mitjans de comunicació?

Aprofitant que ambdós han agafat interès pels balanços, per pregonar les glories progressistes, tindrien l’amabilitat de donar-nos, o publicar la llista detallada del patrimoni que hi ha ara a l’Ajuntament i el que hi havia quan l’Entesa hi va entrar. Així podríem comprovar d’on surt aquest enorme increment patrimonial. D’això comptablement se’n diu un compte d’origen i aplicació de fons… Només per si això no els hi van explicar…

Així doncs, quedo a l’espera de les seves noticies i explicacions documentades i no xerrameca buida de contingut.

De demagògia, hipocresia, mentides i fatxenderia, ja en tenim prou. Ja llegeixo cada dia les seves declaracions als diaris. I per favor fotografies tampoc. Tots sabem ja el “rostre” que tenen.

Doncs mira. Ja m’he quedat una mica més descansat.

Fins un altre i passin per l’ombra doncs comença a fer molt de sol i és dolent pel cap.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Demagògia, hipocresia, mentides i fatxenderia.

  1. Anonymous ha dit:

    Amic Josep M. No cal que t'escarrassis mes. Jo crec que tot el que fa L'Entesa esta molt ben fet, i es el que els igualadins es mereixen, ja que els van votar, aixi dons res a dir. Val a dir que tens tota la rao amb el que son L'Entesa, i ho resumire en una paraula FALSOS . Pero la gent els seguira votan, es el que som els Igualadains i pel que ens pren el tal Riba i algun altre, per estupids, i despres quan van a sopar juntets ancara es mofan dels que els voten. Gracies Entesa, mentres igualadins de tota la vida marxan uns que no es sap d'on son venen, aquests son els que us pagaran els sopars. I per acabar, TENIM EL QUE ENS MEREIXEMTonet

  2. Tonet,Gracies pel teu comentari, en el fons pot ser estic d'acord amb tu, de que tenim el que ens mereixem, però a mi no em dona la gana de resignar-me i com ja vaig advertir fa molt de temps als inquilins de la Casa de la Vila, quan intentaven desacreditar-me per la meva militància CDC, soc la persona més tossuda que s'han tirat mai a la cara i si encara no se'n han donat compte, tard o d'hora ho faran.De totes maneres si més no, els meus post son per descarregar les emprenyades que agafo amb els seus comentaris i comportament, i no saps el descansat que em quedo. La meva família ho agraeix.No sé si serveixen de res, però soc dels que creuen que gra de sorra a gra de sorra es fa una muntanya. Evidentment Tonet, si no hi fem res i ens conformem tots plegats, les coses no canviaran, però aquesta almenys no es la meva actitud ni el meu pensament.A les pròximes eleccions Municipals, tenim l'oportunitat de fer que les coses canviïn, però jo no soc qui per dir com s'ha de fer, ni com fer-ho, ni a qui s'ha de votar, cadascun ho ha de fer des de la seva consciencia i a la seva manera i si al final no ens en surti'm de desenganxar-los de les cadires, almenys jo estaré amb pau amb mi mateix i després que cada pal aguanti la seva espelma.Cuidat i de nou gracies.Josep M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s