Denuncia a la oficina antifrau, sobre la concesió al CSA de la gestió del CAP Igualada Nord


Després de que un comentarista a l’Anoia diari titulat “metge” suggerís que si algú hi veia irregularitats en el concurs per l’adjudicació del CAP Igualada Nord al Consorci Sanitari d’Igualada, ho denunciés a l’oficina antifrau, ja que comentar no servia de res. He pensat que seria difícil trobar algú que es mullés – sense cap més connotació – per enviar una denuncia i pel meu compte i risc he enviat el següent email.

Si us hi voleu apuntar, el meu model queda a la vostra disposició amb enllaços inclosos, l’email de l’oficina antifrau es el següent bustiaoac@antifrau.cat, no sé si si servirà de res, ni tan sols si es el lloc adient on presentar-la, però com diu el “metge” comentar no fa que les coses canviïn per tant, “alea iacta est”:

“Benvolguts Srs.

Passaré a exposar-lis un cas en el que crec que si més no hi han irregularitats sinó un possible frau a la Llei.

Però com que no soc jo que ho ha de jutjar a continuació els hi plantejaré el mateix i els hi adjuntaré tota la documentació de la que disposo.

Es tracta de la concessió per concurs per part de Catsalut de la gestió del Centre d’Atenció Primaria CAP Igualada Nord a el Consorci Sanitari de l’Anoia CSA.

Antecedents:

Per posar-los en antecedents, al citat concurs hi van concórrer una EBA de metgesses i infermeres el CSA i una UTE en la que hi havia el Consorci Sociosanitari d’Igualada, que te el mateix gerent que el CSA – L’Alcalde d’Igualada Sr. Aymami -, juntament amb una altre empresa i que es va retirar posteriorment una vegada va ser acceptada la candidatura del CSA.

Concesió:

Apart de pressions de tots tipus unes perquè l’administració donés directament el concurs al CSA i d’altres pressions – veure enllaços -, al final desprès moltes vicissituds el concurs ha estat concedit al CSA per puntuació, aquest ha estar recorregut per la EBA, i el Catsalut ha de donar la seva opinió definitiva.

El concurs ha estat recorregut per dues qüestions, la primera és que segons la Llei de contractes de l’administració pública – veure document adjunt – per la qual el CSA es pot considerar mitjà propi del Catsalut – 60% propietat del Catsalut, segons consta en el enllaç adjunt – Evolució del model de governaça i gestió de les entitats participades pel Servei Català de la Salut -.

També han enviat una reclamació al Catsalut per els criteris de puntuació, clar que la reclamació l’ha de resoldre el mateix Catsalut i aquí sembla que hi hagi també col·lusió d’interessos – Catsalut decideix a favor del 60% de Catsalut (Concorci Sanitari de l’Anoia) –

Documentació:

Llei 30/2007, de 30 d’octubre, de contractes del sector públic

http://www.gencat.cat/economia/doc/doc_25038178_1.pdf

Veure pagines 23 i 25 exclusions.

Evolució del model de governaça i gestió de les entitats participades pel Servei Català de la Salut.

http://www10.gencat.cat/catsalut/archivos/publicacions/planif_sanit/model_de_gestio_catala.pdf

Veure pag 54:

Consorcis interadministratius

Entitats consorciades

Consorci Sanitari de l’Anoia 10 vocals:

1. CatSalut: • 6 CatSalut

2. Consell Comarcal de l’Anoia: • 1 Consell Comarcal

3. Ajuntament d’Igualada: • 3 Ajuntament

CatSalut

Per si volguessin aprofundir com gestiona els seus propis contractes el CSA, els hi envio l’enllaç del pdf de la Sindicatura de Comptes apartat contractacions, amb les conclusions del Síndic.

Consorci Sanitari de l’Anoia – Informe de la Sindicature de Comptes.

http://www16.gencat.net/web_Sindicatura/pdfs/02_10_ca.pdf

Pàgines 77 a la 82 Irregularitats en la contractació de serveis i altres per part del CSA.

Literatura addicional de com ha anat tot el procés:

http://tinyurl.com/3yk9f4c

http://tinyurl.com/37rl2v5

http://tinyurl.com/39bp466

http://tinyurl.com/2w8l88h

http://dempeus.nireblog.com/post/2010/01/21/igualada-cap-a-la-privatitzacio-de-lassistencia-primaria

http://dempeus.nireblog.com/post/2010/01/15/la-privatitzacio-de-la-sanitat-arriba-a-igualada

http://dempeus.nireblog.com/post/2010/01/21/ccoo-contra-la-privatitzacio-de-la-sanitat

http://www.regio7.cat/anoia/2010/05/02/erc-denuncia-que-catsalut-adjudica-cap-digualada-empresa-qual-participa/81784.html

Per to lo exposat els hi prego estudiïn el cas per si hi haguessin irregularitats manifestes en la concessió d’aquest concurs que pugessin constituir un frau a la llei de contractacions.

Molt cordialment.”

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s