Comparativa lleres de riu – riu Anoia – Segons l’ACA, que és la que va pagar la recuperació.Llera del Riu Anoia després de la seva transformació.


A quina de les següents lleres s’assembla més?

Criteris de restauració de lleres de riu segons l’ACA:

Restauració de marges i espais fluvials.

La restauració dels marges i els espais fluvials són de gran interès i necessaris per a l’assoliment del bon estat de les masses d’aigua superficial. De totes maneres cal que:

La recuperació de la vegetació de ribera garanteixi la seva estructura i funcionalitat com a ecosistema, defugint d’aspectes purament estètics i ornamentals.

S’ha d’evitar l’artificialització del sistema, creant ambients o hàbitats no adequats per a la biogeografia i morfometria, tenint en compte el seu context ambiental.

S’ha de potenciar la reforestació i revegetació amb planta autòctona i pròpia de cada ambient, garantint, al màxim, la seva puresa genètica.

S’han d’evitar les modificacions i excessiva intervenció sobre la morfometria de la llera dels sistemes fluvials, ja que aquests són altament dinàmics i necessiten d’un cert grau de llibertat per a la seva evolució.

Cost total: € 3.098.784,07 pagats per l’ACA.

Principals empreses que hi han intervingut:

  • Proinosa
  • Moix, serveis i obres.

Que cadescú n’extregui les seves pròpies conclusions.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s