Santa innocència!?


La Comissió parlamentaria, que malgrat tractar dels afers del Palau i que en realitat buscava trobar lligams amb el presumpte finançament irregular de Convergència, ha arribat a conclusions polítiques que no se quin abast tindran. Jo el que li he trobat a faltar a aquesta comissió és uns experts autèntics, que estiguessin a l’altura de les circumstancies.
És a dir professionals reconeguts de com es fa el finançament “regular en els partits polítics.
Sense voler ofendre a ningú, m’atreviria a proposar a en Josep M. Sala, que per l’acollida que li van fer, quan va entrar a Can Brians – suposo que en Castells també hi era – i la rebuda quan va tornar, deu ser un autèntic crac de la matèria. També hi podrien posar uns quants experts en informes “valuosos” i extraordinàriament ben pagats. També uns quants polítics que són ho han sigut Consellers generals de la Caixa, com en Montilla i Sra., Nadal i Ciurana. Tots podrien explicar com s’ha de fer perquè et condonin ” a canvi de “resun deute de 6 milions d’euros d’interessos. I del capital a pagar no parlar-ne “nunca mais. Suposo que lo de defensar aferrissadament que certs trams d’autopista segueixin sent de pagament a pesar dels problemes i accidents mortals que hi han en la carretera “normal substitutoria no i deu tenir res que veure! Faltaria més! Oi? O que surtin ministres a defensar certes Opas, d’empreses privades tampoc! I ara! També hi podríem posar algun parent municipal de Santa Coloma… En fi, que de professionals i d’experts n’hi ha per donar i per vendre, i en cas de que encara en faltessin, podríem recórrer als parents del migdia, que en són uns professionals de “Che collons! Que jo a la política, hi estic per forrar-me”. Algú endevina, qui el paga a aquest individuu ara!
Seria molt interessant també sentir, el que aquestos experts entenen per el que és legal i el que no ho és. I per acabar-ho d’amanir, hi podríem col·locar també, algun professional en recaptar fons pel partit, ben reconegut, com en Xavi Vendrell. Ell considera ben legal col·locar càrrecs de confiança a dojo i després recapta’l-si una part del sou. O com deixar de demanar gratuïtats a les autopistes de la Caixa a canvi de préstecs al partit, vist que no s’han de tornar o que et perdonen els interessos. I així tants altres bons exemples de professionalitat manifesta. Per no parlar dels imprescindibles informes, pagats a preu d’amic, per ajudar a parents i coneguts a arribar a final de mes, que els temps són difícils i la bona vida és molt cara.
És clar que a aquesta Comissió li devia faltar consistència, perquè “el profe” Castells, que deu viure en la innocència, “inòpia” en castellà, es va dedicar a donar lliçons i a criticar “uns i altres”. Des el seu Olimp dels “justos irreprotxables, cosa que sona una mica “naif”, però no ho és.
En fi que és deixin de fer filigranes. Tots els qui hi són en aquesta comissió practiquen les mateixes o semblants metodologies, i el que estigui sense pecat que tiri la primera pedra. Jo soc dels que crec que la llei faci el que ha de fer, si hi ha hagut res il·legal, però que al Parlament si va a fer altres coses.
Mentrestant com a representants pagats per tots, que es posin les piles a treballar per sortir de aquest atzucac econòmic. Perquè si no hi posem remei ens ofegarà a tots.
Que s’estableixin les bases per una Llei de finançament de partits polítics. Si pot ser feta per juristes i experts externs (perquè puguin fer una llei com cal, sense que s’acusin els uns als altres en ares de veure qui es mes “pur”). Perquè no es pot posar el llop a guardar les ovelles!
Apa nois aixequeu el cul de les cadires, que sinó s’os irritarà i això després costa de curar. Que el problemes que tenim ara, no donen temps per certs espectacles tant depriments com aquests.
Els diners de tots estan en perill i no sols els públics.
En fi que ja ho deia un de “just” fa molts anys. Quan es tracta de la María Magdalena, poca broma!
Fins la pròxima, que pot ser molts farem vacances, alguns ja perpètues, mentre ses senyories “treballen tant” que de han de muntar espectacles per distreure’s i descarregar la tensió.
Que ho comissionegin be.
Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s