Necessiten en Tena i en Bertran, anar de la ma d’en Laporta?


Amb tots els meus respectes per en López Tena, que n’hi tinc i molt, i per Uriel Bertran, que em sembla una persona coherent, voleu dir que valia la pena ajuntar-se amb un personatge com en Laporta?
El gest de coherència d’aquestes dues persones en deixar els seus respectius partits a causa que el Parlament refusés la seva IP sobre el referèndum per la independència, fa que ambdós siguin molt creïbles en termes d’independentisme. El que prenguin com com company de ruta a en Laporta, potser els faci més populars, però rebaixa el seu perfil. L’idealisme te els seus límits i Laporta està fora d’aquests, sota el meu punt de vista, clar!
Les actuacions públiques del que malauradament ha estat el president, del millor Barça de la Historia, que mai ha pogut reprimir els seus excessos de ego i de supèrbia estan a la vista de tothom.
Exemples n’hi han per donar i per vendre: “Que n’aprenguin“, “al loro“, “que no estamos tan mal” – molt catalanista aquest últim -, baixar-se els pantalons a l’Aeroport, o tantes altres mostres de poc seny o de manca d’aquella contenció que s’espera d’un personatge públic. La veritat és que el seu comportament no em lliga gens amb persones, que han demostrat tant sentit comú i coherència, tant en els fets com en les seves actuacions.
No podem oblidar tampoc la poca cura en la vida privada, d’un president que hauria d’haver estat model i mirall per a tants. O al menys destil·lar una discreció d’acord el que representava.
Valdre’s de la ressonància mediàtica d’un club, on el president hauria de haver estat absolutament neutral – com a tal – en l’aspecte polític, doncs sota el aixoplug del Barça hi han molts tipus de persones, de moltes tendències polítiques i de moltes contrades, no sols catalans sinó també espanyols i d’altres nacionalitats, que no poden comprendre fàcilment com el president, que hauria de ser de tots, es dedicava a fer servir la presidència del club, en benefici propi, per ser-ho només d’alguns.
Tampoc m’agrada, però se n’ha de parlar, l’estat econòmic en que ha deixat al Barça després del seu pas per la presidència. Seria aquest un bon gestor per l’economia Catalana?
I finalment, també s’hauria de tenir en compte l’obscur personatge que va nomenar com director del Club. Quin càrrec ocuparia el senyor Oliver a la Generalitat? Seria el director del CESIC, amb el seu corresponent nom en Català?
Crec que gent seriosa com en Tena o en Bertran seria molt convenient que reflexionessin amb quin tipus de persones s’associen. Diuen en castellà “dime con quien andas y te diré, quien eres“. I la veritat és que jo no li veig a en Laporta ni ideals ni reclam d’idealistes de l’independentisme.
En fi, que cada pal aguanti la seva vela. Però crec que hagueren pogut escollir millor, perquè el llop, encara que es disfressi d’ovella, no deixa de ser llop.
Que s’ho independentegin be, i fins un altre.
Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Necessiten en Tena i en Bertran, anar de la ma d’en Laporta?

 1. Octavi ha dit:

  Crec que el projecte d'en Laporta és més personal que independentista. No ha aconseguit que altres forces li concedissin el paper de líder que està cercant, i no se li ha ocorregut altra cosa que crear una nova força independentista, que més aviat deu ser "laportista", com si el país anés mancat d'oferta sobiranista.

 2. Virgínia ha dit:

  Perdó però algú t’ho havia de dir: ” que cada pal aguanti la seva vela” i no espelma. Vela de navegar de recollir vent, no de fer llum. El pal aguanta la vela de les embarcacions a vela.

 3. josepmtorras ha dit:

  Gracies Vigínia per la teva correcció,
  A vegades faig traduccions de refranys castellans i el pal de l’espelma em sonava com quelcom de la professó, jo de petit havia fet de ceroferari a missa i portàvem uns pals amb espelma a dalt, suposo que per això no se’m feia estranya la traducció, però tens raó i ja ho he corregit.
  Gracies de nou.

 4. Virgínia ha dit:

  De res, Josep. A disposar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s