Una petita faula (o no) sobre el perquè fracassa el Socialisme.


Avui he rebut aquest post, ja sé que si el publico se’m pot dir que és pura demagògia i que el capitalisme tampoc és un bon sistema, que te moltes pegues, en el que jo també estic d’acord. Però aquest post senzillament és un bon exemple de que quan un no s’ha d’esforçar per aconseguir les coses, doncs el premi és igual tan pels que s’esmercen i pels que no ho fan, el sistema fracassa estrepitosament, és pot aplicar a la feina, als estudis i a tot allò que la gent aconsegueix amb esforç i sacrifici. Quan és menysprea l’economia productiva, que és la que genera riquesa i es gasta lo que no es te, en intentar igualar el que no es igual, tard o d’hora el sistema es veu abocat a la ruïna. Que ningú s’ofengui, el post no és meu, és qüestió només de llegir amb la ment oberta i extreure conclusions, que en aquest cas i en la meva humil opinió, són molt realistes i de sentit comú.
“Per què fracassa el Socialisme?
Un reconegut professor d’economia de la Universitat nord-americana Texas Tech va comentar que ell mai havia suspès a un dels seus estudiants però que, en una ocasió, va haver de suspendre a la classe sencera. Explica que aquesta classe li va insistir que el socialisme sí funcionava, que en aquest sistema no hi havia ni pobres ni rics, sinó una total igualtat. El professor els va proposar als seus alumnes fer un experiment a classe sobre el socialisme: Totes les notes serien amitjanades i a tots els estudiants se’ls s’assignaria la mateixa nota de manera que ningú seria suspès i ningú trauria una A (Excel·lent). Després del primer examen, les notes van ser amitjanades i tots els estudiants van treure B. Els estudiants que s’havien preparat molt bé estaven molestos i els estudiants que van estudiar poc estaven contents. Però, quan van presentar el segon examen, els estudiants que van estudiar poc van estudiar encara menys, i els estudiants que havien estudiat dur decidir no treballar tan dur ja que no anaven a aconseguir obtenir una A, i, així, també estudiar menys. La mitjana del segon examen va ser D! Ningú va estar content. Però quan es va dur a terme el tercer examen, tota la classe va treure F: suspensos a tots! Les notes mai van millorar.
Els estudiants van començar a barallar entre si, culpant els uns als altres per les males notes fins a arribar a insults i ressentiments, ja que cap estava disposat a estudiar perquè es beneficiés un altre que no ho feia. Per la sorpresa de tota la classe, tots van perdre l’any! I el professor els va preguntar si ara entenien la raó del gran fracàs del socialisme.
Es senzill, simplement es deu al fet que l’ésser humà està disposat a sacrificar-treballant dur quan la recompensa és atractiva i justifica l’esforç, però quan el govern treu aquest incentiu, ningú farà el sacrifici necessari per aconseguir l’excel·lència. Finalment, el fracàs serà general.
Nota:
Winston Churchill, premi Nobel el 1953 va dir: “El socialisme és la filosofia del fracàs, el credo dels ignorants, la predica de l’enveja, la seva missió és distribuir la misèria de manera igualitària pel poble.”
Per acabar una cita de l’ex-primer Ministra Britànica Margaret Thatcher: “El socialisme fracassa quan se’ls acaba els diners …. dels altres” És la pura realitat, un Govern que malbarata els diners dels altres ideològicament sense control i gasta més del que el que ingressa, porta al País a la ruïna …”

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Una petita faula (o no) sobre el perquè fracassa el Socialisme.

 1. Karl Kamenfort ha dit:

  Un sol exemple no serveix per desmuntar el socialisme, hi ha milers d’exemples que també anorreen el capitalisme i el deixen malparat. Potser ni una cosa ni l’altra però les administracions cal que interveninguin a corregir les desigualtats i no deixar-ho tot en mans de Càrites i les onegés que no donen a l’abast. Hi ha molta despesa supèrflua, innecessària , corrupció , falta de valors , incivisme , s’estudia molt però l’educació de les persones és pèssima. Tenim una societat deshumaniztada, despiada i egoista i no ho dic pas jo, sinó gent de l’església …

  • josepmtorras ha dit:

   De fet tens tota la raó, el capitalisme tampoc soluciona les coses. Mira jo ja només crec en el sentit comú i com a model de societat la del bé comú. Ni es pot repartir tot el dels demés i tampoc es pot voler acapara-ho tot. D’una banda s’acaba quan s’acaben els diners dels altres i d’una altre quan els altres ja no tenen més diners que acaparar, l’equilibri sempre està en al punt mig. De fet si després de uns quants mils d’anys que existeix la raça humana i a aquestes altures encara anem així (perquè no hem solucionat res i les coses es repeteixen), es que som una raça de més rucs que uns sabatots i la nostra solució si no canvien les coses es anar cap a la nostra pròpia destrucció. La gent que domina l’Església avui en dia són els mercaders del temple que Jesús va fer fora a fuetejades i que van tornar i fa segles que s’han apoderar del seu poder. De fet jo dic sempre que si es en realitat la Església dels pobres, no s’hauria de poder posar una pedra per fer una església, fins que deixés d’existir l’últim pobre i fixat tu les propietats i el boato que té aquesta església amb el “leiv motif” d’ajudar a que no hi hagin pobres…Ja! Respecte a la doctrina socialista o comunista o com vulguis et llegeixis el següent post i després si t’escau i vols, el llibre. https://aqualata.wordpress.com/2007/12/16/ressenya-rebel%e2%80%a2lio-a-la-granja-de-george-orwell/
   Cuidat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s