Museu de la Cotonera a Igualada, qui dia passa vint anys empeny?


Acabo de llegir que en els pressuposts generals de l’Estat han destinat una partida de € 650.000 al Museu de la Cotonera i m’agradaria esbrinar certs temes.

El pressupost inicial (el final ja el veurem en el seu dia) per la reforma de l’edifici era de € 12.000.000. Ara en dos anys n’hem rebut € 1.450.000. Evidentment l’edifici està com estava i només s’han netejat els voltants i s’ha arreglat la muralla externa. No sé si aquests diners, més una altre partida que es va rebre pel manteniment de l’edifici, s’han destinat al propi edifici. Els del manteniment i els primers € 800.000 sembla que no, perquè són els del projecte. Per tant la meva pregunta és. Quants anys han de passar per poder finançar l’edifici i quin cost real tindrà, perquè a aquest pas l’edifici no estarà reformat ni en  20 anys. I no ho dic jo, sinó l’evidència dels números.

Fins ara sols s’ha fet, que mantenir entretingut el personal i anar pagant despeses. Entre elles un parell de pagaments del Ajuntament per un import total de  € 18.000 a Antoni Dalmau, i segurament d’altres sense que se sàpiga gairebé a que s’han destinat.  Entenc que si ell és la persona encarregada, hauria de saber-se el que ha de cobrar, qui li ha de pagar i el que ha de fer. Després dels escàndols dels estudis que fan les Administracions crec adient que algú ho expliqui. No fos que sigui un més d’aquests que són enormement ben pagats “a tutti quanti” i “a tutti pleni”.

En els temps que corren em sembla, dic em sembla, molt exagerat el que s’està pagant per no haver mogut encara ni una sola pedra, ni tenir calendari, ni saber el que costarà tot plegat. Seria especialment interessant veure aquests caríssims treballs fets fins ara i que algun expert extern i neutral els analitzés.  No sigui cas que fos una nova mamella per uns quants.

També estaria bé, en ares de la transparència de cara els ciutadans, que s’indiquessin detalladament, les despeses d’aquest projecte, perquè fins ara només sembla que serveixi perquè uns quants (amics?) en vagin vivint d’ell. I més després que la regidora de torn no sàpiga com ni d’on sortirà el finançament, i justifiqui que el senyor Dalmau el va triar el mateix comte de Godó. És que ell o les seves empreses pagaran alguna cosa?

Ja fa uns quants anys que es va venent fum a costa d’aquest edifici. Se li han canviat els usos unes quantes vegades i ara que semblava que ja n’hi havien trobat un de factible, la realitat em diu, que el més calent és a l’aigüera. Això si, mentrestant uns quants van fent bullir l’olla.

Si aquest edifici només ha de ser un modus vivendi per amics i coneguts, potser que ens ho hauríem de fer mirar. Els temps no estan per aquestes disbauxes, per molt culturals que siguin. Els problemes més immediats per moltes persones, no són engreixar els poderosos, sinó d’ajudar a sobreviure els que no tenen gran cosa  ni saben com fer-s’ho per anar tirant..

Si mai es tornen a lligar els gossos amb llonganisses, potser poden tornar a fer anar els diners com l’aigua, però ara han de servir per altres coses més urgents.

És la meva opinió i en respectaré qualsevol altre. Però per favor, no  venguin més fum d’aquest, que ja estem intoxicats. I jo a la meva edat ja no tinc la paciència perquè em facin beure a galet a aquestes altures i amb la que està caient. El problema és que com jo molta gent ja se li ha acabat, o està a punt de que se li acabi.

Que ho museuegin bé i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

 

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s