Aclariments d’en Joaquim Soler Vilanova a la seva frase a TV3 “l’Ajuntament d’Igualada ha fet els seus deures”.


He llegit un post del anoia diari en el que el catedràtic en Economia Joaquim Soler Vilanova, fa un aclariment a la interpretació i us de les seves paraules en el programa de TV3 ‘Valor afegit’.

Es molt d’agrair aquesta postura, que en cap cas te la intenció de donar o treure raó a uns o a altres, sinó simplement de posar les coses en el seu lloc.

Aprofitant l’avinentesa he publicat un post de resposta al seu article:

Quim,

Es d’agrair que hagis fet aquest post, perquè el us que se’n ha fet de les teves paraules en el programa de TV3 no es precisament el més adequat.

També s’agraeix la teva cura, ponderació i equidistància amb el fet polític i el econòmic i també que respectis i intentis no entrar en llibres de cavalleria quan precisament es parla de la teva ciutat on se t’escolta, se t’admira i se’t llegeix amb el respecte que mereixes i que t’has guanyat en tants anys.

Només i trobo a faltar quelcom en les teves apreciacions, que són bastant esclaridores de la situació financera de l’Ajuntament. Les Empreses Municipals.

Si ja se que es un tema delicat, però també es un tema que esta en una forta discussió, perquè es creen necessitats, en benefici de les empreses, que abans no existien, es un cau de col·locacions polítiques per amics i parents del color que sigui en cada lloc, es transvasen fons del pressupost Municipal a les mateixes i es crea nou endeutament a través d’elles, que evidentment en el pressupost de l’Ajuntament no consten, a menys de que es fes un pressupost consolidat empreses i Ajuntament tot en un.

Agrairia molt si es que esta al teu abast i en ares de una imparcialitat i transparència, que també incloguessis aquestes, i fessis un anàlisi, tan imparcial i acurat de la situació com sols. Perquè parlar de la situació financera de l’Ajuntament i no incloure les empreses, es parlar parcialment, de moltes coses entre elles l’endeutament i tu com jo saps molt be que aquestes es fan servir, per dir-ho d’alguna manera “saltar-se” la llei de Regim local en aquest apartat, amb aquesta trampeta, que ja se que ho fan molts Ajuntaments, però no deixa de ser un recurs poc net. I l’Ajuntament d’Igualada està prou endeutat, com per jugar amb foc en aquest aspecte.

El refinançament a llarg termini que parles, si no recordo malament tot ha sigut fet amb un període de carència, que “casualment” arribava fins a les eleccions de Maig i això estaràs amb mi que no es una bona pràctica econòmica, sinó pura i simplement política i un dels refinançaments va ser prou important, quasi una tercera part del deute € 12.000.000.

En fi l’altre dia vaig publicar un post, en el qual un amic meu també economista feia un anàlisi de les paraules d’en Aymami sobre les empreses Municipal, amb un glossari esclaridor de termes i conceptes que a vegades s’empren fen-ne un interpretació política, que no econòmica.

No m’estenc més per que el professor ací ets tu. Això si, agrairia els teus comentaris u opinió sobre les Empreses Municipals, que compten i molt a l’hora de explicar la situació econòmica d’un Ajuntament.

Una abraçada.

Josep M.

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s