Els errors semàntics, sortides per la tangent, i la portera del Nuñez.


Ahir vaig seguir el ple Municipal per radio i he de confessar que després d’haver-ne sentit uns quants, tampoc masses, tinc la sensació de haver assistit a tots. Hi ha arguments que es repeteixen dia a dia, ple a ple, amb gent que s’hi recrea, que s’escolta a si mateix, però no als altres, i això cansa molt.

De totes maneres, de tant en tant, es deixen anar algunes “perles”. Una d’ahir em ve de gust compartir-la amb vosaltres.

En Joan Torras, regidor de ERC, va cometre un error “semàntic” que s’entenia perfectament, però l’Alcalde Aymamí s’hi va arrapar com una hiena retorçant la carn, en una mena de festí ferotge.

En Joan Torras va preguntar si ja havien trobat el “capitalista” que hi posarà el € 1.600.000 a SIMA, pel 60% del capital. Aquesta quantitat no venia d’un càlcul del valor de l’empresa municipal d’aparcaments, sinó que era la que el govern utilitzava, al menys teòricament per fer una altre empresa Municipal, aquesta vegada de fibra òptica. O sigui el conte de la lletera. I com que ho deien amb tanta seguretat, en Torras deuria pensar que quelcom hi devia haver.

Clar dit així, i pres al peu de la lletra, era tant com acusar de prevaricació a l’equip de govern i PP, que l hi donava suport. Jo ja se que n’Aymamí és prou hàbil per llegir entre línies. Sempre que li interessa per desacreditar els altres ho fa, i aleshores s’acarnissa fent ús de la rigidesa de les paraules i del seu sentit literal, traient punxa d’allò que a ell li va be. Així, això que correntment no és res, es converteix en una batussa política, en la que demostra una manca d’escrúpols i un cinisme que fa frisor.

A veure! Si els d’Entesa diuen que han fet consultes i que els retorns són molt positius, hem de creure que ho van preguntar a la portera de casa seva o realment ho han consultat a algú que hi entén, per exemple un constructor o una empresa de les que s’hi dediquen com Abertis-Saba (tret a cegues) que hi podria estar interessat? Clar que ja haurien parlat també del perímetre de control, si li inclouen les Zones Blaves, la grua i la promesa de eliminar tants aparcaments gratuïts com puguin, per simplement “compensar” la inversió.

Perquè ara ja no s’utilitza el mateix llenguatge que es va fer servir per explicar la necessitat de posar noves Zones Blaves. Aleshores van contractar una empresa per fer l’estudi. Ara que jo sàpiga no hi altre treball previ que el fer consultes. M’agradaria equivocar me, però mes aviat sembla que han parlat només amb un per fer-li el “trajo a mida“.

Després ja es pot fer un concurs “a mida que es va fent” i mira que be, tots contents. I quan dic a “mida” que ningú s’ho prengui al peu de la lletra. Però no seria la primera vegada, i no em refereixo a ningú concretament, que per preparar i redactar les condicions d’un concurs es demana l’ajut “d’un expert” (que ho fa d’amagat i sense cobrar) I després, ai ves per on, s’adjudica a algú que és l’únic que s’hi presentat o a aquells que ja saben de que va el tema i juguen amb avantatge abans de començar. I no em feu parlar més, que ens hi podríem fer mal tots plegats!

Perquè quan ja es demostra tal seguretat sols la pot produir per dues coses. Una cinisme. L’altra que ja s’hagin produït contactes, malgrat es neguin. Aquests que saben coses que els demés no sabem, són els que poden dir “però, jo no soc tonto”. I per aquesta raó, i no una altra, suposo que és per on anava la pregunta d’en Joan Torras, perquè el conte de la lletera ja ens el coneixem tots. I tractar-nos de babaus, donant més importància a les paraules textuals, que al significat de les mateixes, només és una forma de distreure al personal, sortir per la tangent i voler amagar el verdader motiu de la pregunta.

Ara la pregunta la faig jo com a ciutadà: Han consultat a la portera (la del Nuñez em val) o ho han fet a través d’una consultora (voldria veure el contracte) o el retorn que tenen és d’haver parlat amb un constructor (per exemple) interessat en el tema? Perquè moltes opcions més no les tenen, o si?

Si com diuen Entesa-PP el que interessa són els aparcaments, perquè no es segueix amb SIMA, les Zones Blaves i la grua, i ho gestiona directament l’Ajuntament i els nous pàrquings ho fa l’Empresa mixta? No oblidem que la missió de l’Ajuntament és beneficiar al Ciutadà i no obtenir el finançament que falta, donant bous i esquelles a una empresa privada.

I no es que no estigui d’acord amb la privatització de serveis, ans el contrari. El que em preocupa és que ens continuïn aixecant la camisa. Perquè tot plegat és només una pantalla. L’Ajuntament pot posar tants pàrquings i zones blaves com vulgui. El que es vol fer ara es treure el suc de les pedres (és a dir cosir de pagaments als ciutadans) per treure els diners que els calen. I per facilitar que hi hagi qui els avanci, cal donar algun “caramelet”

Però si es així, jo també vull ser soci! I no cal que em diguin que em presenti a concurs, perquè els que no estiguin “a l’olla” normalment no solen tenir el retorn que diuen.

Si fossin tan amables els Srs. D’Entesa-PP, que ens detallessin d’on venen els ingressos de SIMA, potser aleshores hauríem de callar i donar-los la raó. Mentrestant s’agraeixen les preguntes valentes d’un regidor com el Sr. Joan Torras, encara que semànticament no siguin les correctes. Perquè un ple municipal no és un jutjat, ni tan sols és el lloc per fer classes de gramàtica “parda”. O si, per alguns que sembla que entenguin la política com un joc?

Per cert m’oblidava d’una altre “perla”, aquesta genial. Segons el pressupost presentat, l’Ajuntament ven a l’empresa Municipal d’Habitatge PHIMA unes cases, em sembla del carrer Santa Ana (que pel cas és igual), per € 600.000.  PHIMA, demana a la Banca un crèdit per aquesta quantitat, amb la garantia dels edificis, paga a l’Ajuntament i aquest fa servir aquests diners per despesa corrent (pagar al personal,……), la quadratura del cercle en fiances. L’Ajuntament que no pot endeutar-se més per llei enguany, doncs “voilà” amb aquest joc de mans, si. I ves per on, aquí es veu un clar exemple de la utilitat de les Empreses Municipals per endeutar-se, rifant-se literalment la Llei de règim local. Si se n’assabenta en Ruiz Mateos, ve a Igualada a aprendre d’Enginyeria financera, cortesia del Sr. Riba i salva el “cotarro”.

Avia’m si al final per comptes del conte de la lletera, tot serà com el negoci del Robert i les cabres, pels soferts Ciutadans!

Que o mitxtagegin be i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Els errors semàntics, sortides per la tangent, i la portera del Nuñez.

  1. Antoni ha dit:

    Si aconsegueixen comprar una cosa per 600M euro i que el banc els la financi totalment, si us plau que ens diguin el banc que és, doncs molts igualadins ens hi dirigirem per tramitar la hipoteca.
    Tal com es diria a l’APM “que nos digan la verdá, que no no engañen, po favó”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s