En Joan Vic, un alcalde que vol emular en Franco (en temps de mandat s’entén!)


L’altre dia vaig llegir al facebook, com un dels Alcaldes més antics de la democràcia, responia a un comentari sobre l’estat del Camí Reial de Vilanova del Camí, dient que li donarà un tractament com es mereix, a la via més antiga del municipi. Bonic eufemisme.

Això em va inspirar una caparrada, que evidentment no te res a veure amb la gent gran, sinó en la gent que s’enroca i s’eternitza en un lloc polític determinat, en aquest cas un vell conegut meu.

Si el Franco aixeques el cap, veuria a un que diu que va lluitar en contra seva (figurativament) o almenys aquest era el mèrit esgrimit, quan es va  presentar a l’alcaldia fa 32 anys. Que dia d’avui, està a punt d’assolir tants anys de mandat com ell.

Joan! El poder corromp. Ho diu la saviesa popular i en això no hi ha excepcions.

Tu has tingut més que ningú, el teu temps de mandat. Una retirada hagués sigut el millor i més lògic. Fa masses anys que barres al pas a tothom i et creus que tu ets Vilanova del Camí. O no és així?

T’ho diu un que et va veure i viure com anaves a les manifestacions universitàries en temps de la dictadura. D’estudiar no sé si ho feies, però de manifestació no te’n perdies ni una!

Per cert, n’hi han d’altres, gràcies a Déu pocs, que fan el mateix. També va per ells la part d’aquest post que els hi pertoca, siguin del color que siguin.

Una de les virtuts de la democràcia és l’alternança. No cal que sigui entre partits diferents (encara que això és sempre el millor). Però eternitzar-se en el càrrec és molt negatiu. Els països que fa més anys que practiquen la democràcia, diuen que és molt bo i sa, això de canviar.

L’opinió més estesa és que s’hauria d’estar en el mateix càrrec públic, un màxim 8 anys (a can Barça, ho fan).

Malauradament les llargues estades en el poder i els seu resultat, solen comportar molts vicis, com el que per desgràcia de tots, estem veient a la televisió en aquests dies.

Sempre és millor marxar a temps, que no pas que et facin fora a empentes.

N’hi han masses que tenen el seu melic com a centre del món. I guardant les distancies tots fan servir els mateixos motius i raons per perpetuar-se en el poder.

Es creuen que són imprescindibles!

Ja sé que no vols deixar pas, però hauries de repensar-ho Joan! Es un bon consell d’amic. Repeteixo, no et vulguis assemblar a en Franco, plega abans de superar-lo en temps.

O era per això, pel que lluitaves?

Cuida’t.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s