Apunts sobre el ple d’ahir de l’Ajuntament d’Igualada. “Teatro del bueno”!


Ahir es va celebrar un ple en el que m’hauria agradat estar-hi, doncs es va parlar de coses de les que ja fa molt temps que s’anaven veien indicis.

No hi vaig poder anar. Només vaig escoltar el ple parcialment, per tant només en comento una petita part, que és la que crec més interessant i la que més polèmica va generar.

Es diu que per una banda hi ha un dèficit en el pressupost de € 946.000 i un romanent negatiu de tresoreria acumulat de € 1.732.000. A més, aquesta any ja s’ha traspassat un reconeixement de deute d’uns € 380.000. Total un bon pastís. Tot això a més del deute Municipal que l’any 2010 pujava a € 42.000.000, sense tenir en compte el de les empreses municipals.

No us cansaré amb els arguments d’uns i d’altres, el cas és que en Riba que sembla que no se n’assabenti de res, perquè fa servir la grandiloqüència i la demagògia per fer veure que sap quadrar números, encara va tenir la barra de dir “Preferim recórrer el dèficit de manera puntual abans de retallar serveis que considerem bàsics”.  I parla de quiròfans, quan l’Ajuntament ací no hi té ni obligacions ni hi ha destinat cap diner. Al menys que se sàpiga.

No se si és conscient de les seves afirmacions o l’hi fot pel broc gros.

Suposo que:

  • Canviar les llambordes i les faroles per molt ecològiques que siguin les noves, no són serveis bàsics,
  • ni els carrils bici, sobretot els del polígon,
  • ni fer projectes sense tenir resolt el fiançament,
  • ni donar € 800.000 a SIMA, perquè faci un pàrquing que no ha fet i no retorni els diners.
  • ni tenir € 700.000 de tots aturats en capital social a “Igualada en Acció”, per empreses que no tenen cap activitat,
  • ni passar-se en € 800.000 en el pressupost del nou Ajuntament i que ara resulta petit,
  • ni gastar-se tots els diners € 9.000.000 de el “pelotazo” de cal Font en el nou Ajuntament,
  • ni ………

Voleu que segueixi?

Tot això són serveis bàsics o tirar diners pel forat de l’aigüera.

Per mes “inri” en aquest mateix ple s’aprovava amb l’ajuda del inefable soci de govern de tota la legislatura, la conversió de la pòlissa demandada pel Wolrd Trade Center en un crèdit a 12 anys posant com a garantia el rèdit que donen les accions que l’Ajuntament té d’Aigües de Rigat. O sigui emprar els beneficis d’aquesta empresa, en pagar el fum venut.

Aquesta pòlissa que es va demanar per cobrir el cost del concurs arquitectònic d’aquest faraònic projecte i com que qui va guanyar el concurs vol cobrar, ara s’ha de demanar un crèdit a llarg termini per poder pagar-lo. El que no entenc, i ahir feia càbales en el twitter, és que si pel projecte que arrodonirem a € 2.000.000 hem de demanar un crèdit a 12 anys, si féssim realitat el WTC per € 70.000.000 amb els mateixos criteris, el crèdit hauria de ser a 420 anys. Ja sé que no una comparació vàlida, però amb els arguments que es gasten, la comparança és simplement esfereïdora i esclaridora de la bondat del projecte.

Clar que com tots sabem, les culpes de tot les tenen ERC perquè un conseller seu no va voler esmenar l’error que havien comés Entesa+PP – aquesta inefable parella, que és un trio en realitat -, per no haver considerat que la trama urbana no era continua amb el polígon.  Res. Una nimietat en un projecte tan gran! I ara clar tenim l’excusa perpetua per anar tirant, de donar-los-hi la culpa als altres. La meva pregunta és: De veritat que ens creuen tan estúpids als ciutadans com perquè ens empassem aquest argument? Per fer aquesta obra es necessiten diners. Diuen que € 70.000.000. Els tenen? No? Doncs callin que fan el ridícul més espantós, de voler mantenir que si no fos per això el WTC, ja estaria construït. O és que hi ha un tapat que els hi posa, i si és el cas a canvi de què?

També va esmentar que ERC, tenien altres interessos en el Outlet del Scorpia i per això posaven pals a les rodes del WTC. Quin desvergonyiment Sr. Riba! L’Outlet de Can Roca amb dues requalificacions irreversibles, li es quelcom “familiar”, o aquest no era posar pals a les rodes, fent servir les seves mateixes argumentacions de interessos particulars, en aquest cas molt més “particulars”!?

Per cert i per fer boca, un altre centre d’aquestes característiques @ San Cugat – (noticia 1 – noticia 2) i fet en el temps en que els gossos es lligaven amb llonganisses, ha hagut de presentar concurs de creditors. I això que els inversors eren privats i es jugaven els seus diners.

Sabeu? Tanta tonteria em fa una mica de pena, perquè el nivell és el que és i sento vergonya aliena pel ridícul que fan alguns en intentar defensar el que és indefensable. Clar que si no fossin els representants de la ciutat tant em faria. Però, posar en ridícul la meva ciutat amb aquest nivell d’argumentacions em sembla  intolerable.

Espero que a les pròximes eleccions les coses canviïn i hi hagi una altre manera de fer política. Aquesta a més de barroera es inaguantable, tant econòmicament com intel·lectualment.

Que ho acreditin be i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

 

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s