Veritats i mentides sobre les Zones Blaves a Igualada, l’empresa SIMA i el pàrquing de l’Hospital.


En el últim ple d’Igualada l’equip de govern va decidir que es traurien les 57 places de zona blava davant de l’Hospital i es traslladarien al Nord del Passeig. En un ple anterior es va decidir que fos gratuïta la primera hora al pàrquing municipal Nord, a fi de donar-li certa activitat – habitualment estava vuit i hi havia una planta tancada des de la seva inauguració – i que es crearien 500 places blanques i gratuïtes d’aparcament.

Abans de començar amb el que han dit uns i altres i perquè quedi clar des del primer moment, encara que jo vaig col·laborar molt intensivament en la recollida de firmes contra les zones blaves de l’Hospital i a la resta per l’exagerat número de 211.

Per aclarir conceptes, haig de dir que jo en faig us i les crec necessàries. Això sí amb certes premisses, de preu, de temps i d’ubicació. I perquè no se m’acusi innecessària i injustament adjunto la següent fotografia, dels tiquets que he pagat religiosament durant aquests últims temps.

Una vegada queda gràficament clar i il·lustrat aquest punt, passo a les meves argumentacions i precisions.

Declarar que el govern te afany recaptatori pel fet de desplaçar les places de Zones Blaves del l’Hospital a la zona nord del Passeig, per recaptar més, quan ja no és necessari perquè SIMA ja te equilibri pressupostari, sona a befa. I més quan aquestes paraules surten de la boca del Sr. Riba.

Anem per parts:

Es va fer un pàrquing soterrat al nou Hospital sense cap pla de viabilitat i havent-n’hi un de descobert – ara anomenat deixalleria municipal. Per fer-lo va endeutar l’Ajuntament – SIMA – fins a les selles .

En vista de la poca o nul·la utilització, van carregar els voltants del mateix de carrils bici absurds i perillosos. Van posar 211 zones blaves noves, 57 a l’Hospital, van eliminar tots els aparcaments lliures possibles de l’entorn. I van fer una sèrie de tripijocs comptables per dir que SIMA ha arribat a l’equilibri pressupostari. Però no sembla que aquesta hagi de ser la finalitat. No hauria de ser donar servei a la ciutat? Però sembla que hi hagi interès en confondre les coses. La realitat és que l’actuació maldestra de l’anterior equip de govern, no era simplement afany recaptatori, sinó necessitat recaptatòria, per una mala gestió. I encara no han canviat el xip.

I ara el Sr. Riba té els sants pebrots de dir que canviar 57 places de zones blaves de lloc, és afany recaptatori! Facis-ho mirar Sr. Riba. Vostè té un problema i greu. És més, Vostè és part del problema. Ha perdut la mesura de les coses en el seu afany de defensar el que és indefensable. Sap allò de la biga i la palla a l’ull? Doncs això! Repeteixo facis-ho mirar!

El fet és que ara ja no hi han places de zona blava als voltants de l’Hospital. I el pàrquing té una hora gratuïta. Hi hauran 500 places blanques d’aparcament gratuït. Per no portar a l’empresa a la ruïna, doncs es de tots, s’ha de buscar l’equilibri pressupostari del que vostè parla, però que no hi és. Ara s’ha de lluitar per corregir la mala herència que el govern actual ha rebut del que vostè n’era un dels manaires. I no és gens fàcil perquè de “xapuces” n’hi han a cada racó.

Si s’hagués actuat amb el cap, o més ben dit, si s’hagués tingut cap, ara es podrien fer les coses diferents. I això també va per vostè Sr. Calbò.

Els Hospitals com el de la Vall d’Hebron o el de Vilafranca, per donar uns exemples, no tenen cap pàrquing soterrat, sinó a l’aire lliure. A més els Hospitals no poden tenir pàrquings a sota, per llei. Per tant el seu argument de que la Generalitat els va obligar a fer un pàrquing – sinó no podien fer l’hospital – no s’aguanta per enlloc!

El pàrquing ja el teníem – la deixalleria municipal d’avui – i que va servir fins que es va acabar el soterrat. Els arguments emprats són fal·làcies i només van servir per iniciar una línia de negoci, sense cap pla de viabilitat, ni sostenibilitat, que només va fer content a algun amic constructor dels d’aleshores i prou. I ara ho estem pagant.

Potser també cal esmentar el famós i inexistent pàrquing de la plaça de les tortugues, que va fer que es passessin € 800.000 del pressupost municipal a SIMA, i al no retornar-lo a l’ajuntament, hem de suposar que van anar a parar al “equilibri” pressupostari que el Sr. Riba esmenta. Vaja tot plegat un negoci ruïnós, amb diner dels ciutadans.

Per tant, n’hi ha alguns que calladets estarien més guapos. Perquè quan un ha administrat tan malament, no hauria d’acusar als qui estan intentant salvar els desgavells que va deixar en els comptes de la ciutat.

Així que deixeu de donar la baina, en coses que estan com estan per una gestió nefasta dels cabals públics. I si podeu, almenys no poseu pals a les rodes i sigueu més constructiu i menys patètics.

De totes maneres com que sé que no em fareu cas, perquè “viviu” literalment només de la demagògia, permeteu-me que de tant en tant us en faci esment.

Els greus problemes d’ara no són culpa dels que acaben d’arribar, sinó dels que durant tant de temps vàreu fer i desfer com aprenents de bruixots, amb els resultats que ara tothom veu.

Que ho aparqueu bé i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Veritats i mentides sobre les Zones Blaves a Igualada, l’empresa SIMA i el pàrquing de l’Hospital.

 1. Maria ha dit:

  Josep Mª, gràcies per la teva crítica constructiva. Deien l’altre dia en un programa al canal 33, per cert dels minoritaris, peró de qualitat, que avui en dia la societat és acrítica, que li falta sentit crític constructiu, que el conformisme no és bo.

 2. Maria ha dit:

  … i aixó que fan aquests que no tenen vergonya i cap jutge els jutjarà, algú ho ha de dir. Estic d’acord. Els borregos fan que no es passin contes.

 3. Miquel ha dit:

  Josep M,
  Sense que per això el teu post perdi el sentit, deixa’m fer-te una petita correcció tècnica: l’hospital de la Vall d’Hebron disposa d’un pàrquing soterrat. Mirant la façana principal des de la Ronda, queda a l’esquerra de les escales mecàniques que et porten a la porta principal. Jo hi aparco sovint.
  Bon cap de setmana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s