Consell rector de l’Aeroport de Barcelona. O som realment estúpids, o només ens hi prenen per.


Si llegiu en el perfil del meu blog, veureu que una de les coses que més em molesten en aquesta vida (suposant que n’hi haguí una altra), és que em prenguin per estúpid.

I us preguntareu a què ve ara aquesta escarafallada, doncs mira, acabo de veure al noticiari de la tele, que s’ha creat el Consell Rector de l’aeroport de Barcelona i que aquest estarà format per, tradueixo literalment d’un mitjà de comunicació:

“El seu Consell Rector està format per nou membres: dos de la Generalitat, un de l’Ajuntament de Barcelona, un de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un altre en representació dels agents socials i econòmics i quatre d’Aena”.

No sé, potser hi ha gent que quan van anar a l’escola, no els hi agradaven les mates o potser no estaven massa atents quan explicaven l’aritmètica, o potser no els hi semblava important escoltar perquè tenien altres aspiracions a la vida, (algun@s fins i tot han arribat a ministres).

Perquè resulta que fent unes simples operacions matemàtiques a l’abast de quasi tothom i aplicant la lògica, a mi no em surten els números i em sorprèn molt que en certes declaracions algun@s, siguin incapaços de pensar més enllà del seu melic, que en el cas que em refereixo pot ser sigui molt bonic (confesso que no li he vist mai i per tant no puc opinar).

Bé resulta que la candidata per Catalunya del PSOE-psc, es dedica a fer les següents declaracions i cito literalment:

“És una bona notícia per a Catalunya, magnífica diria jo, i permetrà que sigui determinant en les decisions relacionades amb el nostre gran aeroport”, ………….”sempre l’hem defensat el govern d’Espanya i el partit socialista” i ha assenyalat que no només estaran presents el govern autonòmic i les administracions locals, sinó que també tindran veu els agents econòmics i socials, ” que tindran presència garantida en el consell que serà el que supervisarà al concessionari”.
“El govern ha tornat a apostar per Catalunya i ho ha fet donant-li una posició determinant en la presa de decisions sobre l’aeroport, una infraestructura que és bàsica per a l’economia de les nostres empreses”.

Bé després d’aquestes declaracions grandiloqüents (s’ha d’entendre que estem en campanya), d’aquesta senyora, sense grans escrúpols morals i menys coneixements matemàtics. Anem a fer quatre números, per veure com són d’esperpèntiques. I denunciar que si no ens prenen per “idiotes” falta ben poc.

O sigui que aquest nou ens estarà format per quatre representants del Ministeri de Foment. Les decisions més importants es prendran per una majoria de dos terços i les menys importants per una majoria de tres quints. Resumint tenint en compte que el total són nou i que em corregeixin si m’equivoco, anem a les matemàtiques 9×2/3= 6 o sigui que en necessitem sis per aprovar les decisions importants i 9×3/5= 5,4 o sigui que en necessitem 5 i el 40% d’un dels membres. Es de suposar que no n’escapçaran a un, per complir amb les matemàtiques o això espero.

Una vegada obtinguts aquest resultats matemàtics podem arribar a les següents conclusions. Si els senyors representants del Ministeri de Foment, que es de suposar aniran tots a la una, sent quatre, no volen, aquí no es pot prendre cap decisió ni important, ni poc important. Potser ens han donat un dret, però en cap cas un poder decisori. Aquest Consell Rector em sona a befa i les paraules de la Ministra de la “guerra” un insult a la intel·ligència. Perquè clar els d’ací, només tenim en el millor dels casos 5 vots per les decisions importants i per les menys importants també (en el suposat de que es posessin tots d’acord) i ells amb els quatre, potser no poden prendre decisions molt importants o importants, però sempre és més possible convèncer a dos dels altres que votin amb ells, que no pas a l’inrevés.

Per tant, Sra. Carme Chacon on és el poder decisori que ens atorguen els seus amics? O és que la seva demagògia i cinisme no la deixen veure més enllà del nas? O potser va fer campana a les classes de mates (que tot pot ser)?

Al Ministeri de Foment “un deu” en re-punyeteria. Però certament a questes altures de la pel·lícula el que menys necessitem, són espavilats que ens vulguin prendre el pel, amb propostes com aquesta.

Arriba un punt que a un ja no li queda pel perquè li prenguin, ni paciència per aguantar certes entabanades.

Per cert, em jugo un cigronet de l’Anoia, que l’organisme que portarà la gestió de l’Aeroport, tindrà molt que veure amb aquells que fan tanta “obra social” amb els diners de tots. I perdonen “deutes” (ho diu el parenostre, però en aquest cas només és per alguns) de partits polítics i que són menjadora perpetua per propis i aliens (polítics retirats i altres), que a mes te la reialesa sots el seu paraigües i aquesta els hi fa propaganda. Perquè serà? I en aquest cas, a veure qui tindrà els bemolls de posar-li el picarol al gat o sigui de supervisar al concessionari, que segurament per assegurar del tot el tret tindrà fins i tot part en els jutges, directa o indirectament.

Que alguns vagin a pastar fang, lluny d’ací, que ja en tenim prou de tanta demagògia barata i a vegades fins i tot cruel i barroera.

Que tingueu un bon dia.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Consell rector de l’Aeroport de Barcelona. O som realment estúpids, o només ens hi prenen per.

  1. Però és que en tot ens donen sempre gat per llebre. Tot serveix tan sols per titolar, i eslogan i marcar paquet, i finalment, fum, a fer punyetes. Combreguem amb allò del “tornarem a lluïtar, tornarem a vèncer”. Lluïtar ben segur que sí, però vèncer? Quan hem vençut, ni que sigui una batalleta? Jo, hi tinc 78 anys, encara no n’he vista cap, de VICTÒRIA (be, sí, una escultura no sé a on, que la representava, però era de pedra).

  2. Miquel ha dit:

    Hola Josep M,
    “Siempre negativo, nunca positivo!”. En comptes d’estar content perquè a partir d’ara uns catalans podran donar la seva opinió sobre on s’han de posar els lavabos de la T1, o quants metres quadrats ha de tenir el McDonals de la T2, o de quin color ha de ser la pintura que delimita les places de l’aparcament, tu vas i poses a caldo aquesta senyora tan pizpireta que aquests dies ha tingut la cortesia d’acostar-se a la colònia per explicar-nos lo molt que ens estimen des de la metròpoli. Això no es fa, Josep M, desagraït, que ets un desagraït!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s