Sr. Pere Calbó, el seu cinisme demagògic em fa por. Vostè és un exemple del que ens espera, si manen els seus?


Acabo de llegir unes declaracions del Sr. Calbó, diputat i regidor de l’ajuntament d’Igualada pel PPc, que evidentment no ha renunciat a les seves compensacions per ambdós càrrrecs, encara que enguany la seva senyora, ja no cobra pel  de confiança del consistori igualadí. Es deu sentir abastament compensat.

Esmento aquestes circumstancies perquè ell, que es dedica a donar lliçons a tothom, no s’aplica a si mateix tot el que predica.

El cas és que voldria comentar les seves paraules en un mitjà de comunicació. No sé si simplement les hi fot pel broc gros, perquè no pensa o per desconeixement del que diu (o realment diu el que pensa i aleshores el seu cinisme no te preu). Em fascina la seva facilitat per anar d’esquerra a dreta sense parpellejar, com ha demostrat aquests últims set anys, votant constantment al costat d’Iniciativa verds i dient que axis complia el seu programa de dretes!?

En les seves declaracions, entre altres perles, posa a caldo, repartint a tort i a dret, respecte el famós polígon de can Morera – Òdena, del que han tombat el POUM, perquè que tenia incompliments greus en el seu redactat, de forma i de fons.

I va el Sr. Calbó i ens estiba el següent:

“Demanem que no aturin aquest projecte. Mentre I’atur creix com mai a l’Anoia, alguns posen en dubte projectes com aquest, que són clau per a que aquesta comarca no perdi la seva anima industrial. Hi ha una gent disposada a invertir, i CiU· i ERC volen aturar aquest projecte, i això és una greu irresponsabilitat política i social”.

Es que estic tan estorat que no sé ni per on començar.

Primer Sr. Calbó ens hauria de començar explicar a exactament que es refereix:

 • A requalificar 200 Ha, com indicava un dels tres plans inicials i explica el Consorci a la seva web?
 • A requalificar-ne 317 Ha. Com permetia el pla director?
 • Potser les 370 Ha. Que indicava el POUM?
 • O només cal que se’n requalifiquin unes 150 per fer content a una certa persona, o potser les d’un altre senyor també, que per casualment va néixer a Iznájar, coses de la vida, i ves per on també hi va comprar terrenys a la zona.
 • Potser és que vostè veu normal que un particular pagui el POUM d’un poble (per cert aprovant la més cara de totes les ofertes) perquè li incloguin el seu terreny, i si no és fa el “seu projecte” no paga res i ho ha de pagar l’Ajuntament?

Em recorda la requalificació de terrenys per l’Oulet de Can Riba que vostè tan graciosament va votar. En quin estat està el projecte? Ho sap vostè? Doncs en el mateix que aquest, bé el mateix del tot no, en aquest encara no han requalificat.

Fa falta que li recordi que, el benefici de les requalificacions recau en els propietaris del terreny.. Li sona?

Segon, vostè parla, d’ànima industrial:

I jo li recordo que el consorci de la Zona Franca té mes aviat ànima logística.

 • Que li semblen 317 Ha. de vehicles, esperant per exportar, amb un parell o tres de vigilants.
 • Potser no hi ha polígons, molt més prop de Barcelona que ja estan fets i buits i que poden fer aquesta funció?
 • Quines activitats industrials proposava la Zona Franca? Que jo sàpiga no en tenia prevista cap.
 • Quines empreses industrials estan previstes?

Ho sap vostè? I si no ho sap no creu que seria més prudent, esperar a parlar fins tenir la informació.

Tercer, parla de “gent” disposada a invertir.

Potser no se n’ha assabentat que el consorci de la Zona Franca és una empresa pública, que te polítics en la majoria dels seus càrrecs de direcció.

Francament em descol·loca veure que el seu cap de files digui pestes sens parar de les empreses públiques – si fos per ella no en hi hauria cap – i vostè amb tota la fredor i cinisme d’aquest mon, parli de “gent” disposada a invertir, quan sap molt bé que el CZF n’és una i que les empreses públiques es mouen amb diner públic i ja hem vist les disbauxes, que s’han fet amb els fons que remenen.

Potser a vostè encara li queden reminiscències del mal vici d’haver votat a les empreses Municipals d’Igualada, que segons vostè tants beneficis havien de donar a la ciutat. I ara vol apuntar mes amunt. Potser que expliqui a la senyora Camacho els seus grandiloqüents projectes (Com el WTC Igualada, € 3.000.000 a pagar en mòdics termes a 12 anys i això sense haver construït res, etc.) i així tal vegada ella canvia les seves idees sobre les empreses públiques.

Diu que això li fa caure la cara de vergonya, però a mi amb el que em fa caure la cara de vergonya, és l’endeutament de la ciutat d’Igualada. I d’això  vostè n’és còmplice.

Quart, parla més endavant de fer un estudi sobre la conveniència de l’Eix Transversal Ferroviari.

Aquí si que em perdo. Resulta que aquest és condició “sine qua non” de l’existència del polígon. Inclús, sobre plans es va fer desviar el trajecte per adequar-lo al contorn del polígon esmentat.

I va vostè i diu ara que estudiaran la seva conveniència. Vol dir que sap del que parla o és que ho fot tot pel broc gros?. O sigui que vostè vol el polígon, però no el tren. Facis-ho mirar!

Cinquè, diu que l’alcalde d’Igualada sembla tolerar les decisions d’Òdena i que això suposa una submissió.

Faltaria més que els d’Igualada no respectessin les decisions d’Òdena (cosa que sembla, no fa vostè). A més no sé que te a veure l’actual alcalde d’Igualada amb un POUM d’Òdena, rebutjat per la Generalitat.

Ara si vostè sap quelcom que els demés no sabem, doncs faci’ns-ho saber. Però si no ho sap, deixi d’entabanar al personal i dir bajanades, encara que estiguem en període d’eleccions.

Suposem que sap fer mèrits d’una altre manera menys barroera, o no?

Sisè, parla de la prioritat del projecte.

Vostè sap molt bé que la previsió del projecte del ferrocarril estava planejat, hipotèticament, per allà el 2026 i seria aleshores quan aquest polígon tindria les infraestructures necessàries, per enllaçar amb el tren.

Que carall vol dir amb això de deixar perdre oportunitats? M’ho vol explicar o està fent futurisme com el que ha fet fins ara, amb bola de cristall inclosa?

Setè i final, diu que si el govern d’Igualada i el de la Generalitat volen, vostè tal com diu aconseguirà la “inversió garantida” a partir del tercer any, per l’Igualadina Cotonera.

Miri, sap que li dic, que de regals enverinats, no en calen en els temps que corren. Ara si vostè es compromet a trobar també els diners pel seu manteniment “in perpetuum” doncs mira aleshores potser si, perquè clar una vegada reconstruïda “en modern”, després s’ha de mantenir i posar-hi la gent necessària pel seu funcionament (majorment del ADN de qui governi en el moment) i això és una càrrega per l’ajuntament a perpetuïtat.

I en l’estat que han deixat l’ajuntament entre els seus amics i vostè, només serviria per tenir una despesa anual i obligatòria pel futur, cosa que no crec que siguem capaços de pagar. Vostès no han deixat marge per més endeutament.

Si vostè, cada vegada que obre la boca per fer propostes demagògiques, li costessin un 10% del que es llença o no serveix, doncs ja estaria arruïnat.

Sap allò dels llibres dels € 40 en llibres de text, que sembla que és el més important que ha aconseguit vostè en dues legislatures (en fa esment a tot arreu, fins i tot a la tele).  Doncs miri, ara degut a l’estat en que van deixar la caixa, vostè i els seus amics, són els llibreters els que de moment se n’han de fer càrrec. Les finances de la casa de la vila no donen per més. Potser els hi hauria d’anar a explicar als llibreters, lo brillant de la seva idea.

Li he de dir que, si vostè coneix coses que els demés no sabem, però que hauríem de saber, no estaria gens malament, que ens en fes esment. Perquè hi ha certes declaracions públiques que no s’aguanten per enlloc.

Be per avui ja en hi ha prou.

Que ho paeixi be i fins un altre.

Josep M. Torras Payerol

PD: Suposo que vostè no ha sentit a parlar de l’empresa “Gran Europa”. Doncs posi l’orella i informis de qui va refusar una inversió de gent que no tenia res a veure amb el diner públic. En la passada legislatura, va restar criant pols en un calaix de l’ajuntament d’Òdena. I ara són aquesta gent que van evitar que sortis a la llum, els que fan escarafalls amb el polígon de Can Morera. Podria preguntar-ho al seu amic n’Aymamí, que va anar a Madrid a visitar-los juntament amb el Sr. Guisado i que després els hi van dir a aquesta gent, que a Barcelona, “ho paraven” (en devien tenir un altre en ment, oi!).

Parlo d’un projecte que invertia 106 milions d’Euros de capital “privat” en un polígon a Òdena, unes 40 empreses i uns 1.200 llocs de treball i “sembla” que això a algú no l’interessava.

Pensi i informis una mica quan parli, especialment quan està atacant als demés, dient que no volen industria o llocs de treball, perquè potser s’equivoca d’enemic. I pot estar fent el ridícul.

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Sr. Pere Calbó, el seu cinisme demagògic em fa por. Vostè és un exemple del que ens espera, si manen els seus?

 1. Miquel ha dit:

  No dubto que tant el senyor Calbó com qualsevol altra persona que es preocupi per l’economia de la zona valora la importància de les noves empreses que puguin venir a instal·lar-s’hi. Però més important que això és no maltractar les empreses que ja hi són. Ho dic perquè l’altre dia vaig haver d’anar a una empresa anomenada Ultramagic (al costat de l’aeròdrom) i em va fer vergonya aliena el camí de carro ple de sots que hi ha per arribar-hi. Una empresa com aquesta, molt consolidada i gran exportadora, dóna una imatge tercermundista quan ha de rebre un client. Doncs apa, comencem per asfaltar aquest camí i si el senyor diputat hi pot fer alguna cosa molts l’hi ho agrairan.

 2. josepmtorras ha dit:

  Miquel,
  Està be que no dubtis de les intencions d’aquest senyor, però un quan parla ha de saber de que parla i ser conseqüent amb el que diu.
  Hi ha un costum massa estesa de fer demagògia a costa dels diners públics i ja seria hora de que es demanessin responsabilitats penals i civils a aquestes boques que s’omplen de grans meravelles, i que al final això, només costen diners i són un absolut fracàs, menys per alguns.
  Només cal mirar les moltes infraestructures sobre dimensionades que s’han fet sense plans de viabilitat o amb plans de viabilitat absolutament surrealistes i que una vegada fetes realitat es veu clarament, que alguns no sabien el que es deien i altres si sabien el que feien – però per les seves butxaques -, i en molts casos simplement no s’han arribat a fer, gràcies a Deu, però que tot i així ja han costat molts diners.
  En aquest cas s’ha pagat un POUM; que ha costat mes de € 400.000 i que sembla ser que és paper mullat. A Igualada ja he posat un exemple del WTC € 2.000.000 o els diners € 800.000 per fer un pàrquing per la Plaça de les Tortugues, que han servit per tapar els forats de l’empresa Municipal SIMA i tantes altres llençades de diners, que esmento en el meu blog i que no cal repetir i en tot això aquest senyor i te que veure i de responsabilitats cap ni una. I ara garla de nou amb més del mateix. És normal això?
  Aquest senyor que tant s’omple la boca de llocs de treball i industria i en la línia que dius tu, va deixar que els seus amics d’Igualada fessin un POUM, que eliminava la poca que quedava, sort que el final la pressió del poble els va fer rectificar.
  Veritablement es dediquen a fer volar colom, perquè queda bonic i es demagògic i en canvi no cuiden els coloms del propi colomar. D’això jo en dic mals criadors de coloms.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s