Web municipal d’Igualada, quin “en-redall”. Déu meu senyor!


Aquesta caparrada ve a compte de les explicacions públiques que ha donat l’empresa Redall per intentar justificar l’encàrrec que li va fer l’ajuntament d’Igualada per import de €134.000 pel desenvolupament de la nova web, sense haver-hi ni contracte, ni concurs que justifiqui la inversió municipal.

http://redall.cat/comunicats/consideracions_projecte_igualada.pdf

Suposem per un moment que el que va percebre Redall desglossat – intel·ligentment o interessadament – en dues factures de €16.000 i de €18.000 fos correcte en la part tècnica. No parlem de la part legal perquè està clara la maniobra per evitar el tràmit del concurs. Segueix sent una quantitat de diners molt gran per una web institucional. S’haurien presentat molts (no ho dic jo, els experts diuen que hi haurien bufetades per ser-hi) si s’hagués fet un concurs per una web (conceptual o el que sigui) pel mòdic preu de €34.000.

Parlem ara de la resta. O sigui €101.000, degudament desglossats també per no passar per concurs, que segons semblen dir van anar a parar a Zonaenlinea.

Si mireu la web d’aquesta gent, http://www.zlworks.com/equipo veureu:

Zonaenlinea és una jove empresa especialitzada en el món de les noves tecnologies situada a Barcelona. La base de l’empresa està constituïda per Enginyers Informàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya……………………….. Zonaenlinea ofereix solucions integrals: registre de dominis, allotjament web, anàlisis de requisits, disseny, desenvolupament i llançament de l’aplicació, manteniment i suport. El client no s’haurà de preocupar de res, Zonaenlinea s’encarregarà de tot……………………..l’aplicació web pot englobar i facilitar moltes tasques rutinàries: la finalitat de la web no és només la publicació de continguts.”

Si Zonaenlinea cobra €101.000 deu ser per haver fet alguna cosa, si diuen que donen solucions integrals i que es cuiden de tot, no entenc el que hi fa Redall al mig. Una de dos. O sobra Redall o sobren ells. I si ells només es cuiden del hostatge de la web i altres temes, per la quantitat que cobren em semblaria una gran ofensa a la intel·ligència. A més la Diputació que segons ells són clients seus, fa d’hostatge gratuït a les webs d’ajuntaments. Perquè pagar doncs per quelcom que és gratuït?

Si mireu ara clients i projectes de Zonaenlinea i han coses que relacionades grinyolen:

http://www.zlworks.com/proyectos

http://www.zlworks.com/clientes

Us sonen els noms d’Apinas, Radio Igualada, l’Alta Anoia, la Diputació i la Generalitat, Desenvolupament Rural, etc.  Doncs tots són clients i/o gent a qui s’ha fet una web. Si no m’equivoco (i si ho faig corregiu-me) l’ex Director General de desenvolupament rural de la Generalitat en temps de Govern tripartit, era un tal Jordi Bertran, que diuen que és company de la sòcia de Redall Gemma Urgell. El mateix que va ser director de campanya de n’Aymamí i a la vegada aquest es director d’Apinas, apart d’ex alcalde, socialista, que eren els que manaven en totes aquestes institucions. Us sona la pel·lícula “cadena de favors”?

El que se’m fa curiós és que no trobo com a client l’ajuntament de Copons. En canvi hi són quasi tots els altres de l’Alta Anoia. Potser a aquest ajuntament, per la seva relació amb els interessats, la web els hi sortia gratuïta. I veient els preus que es cobraven als altres, em sembla que els van fer un gran favor si van ser ells qui la van muntar.

Hi han altres webs curioses, això si, la majoria relacionades en el color dels polítics que manaven quan es van fer, molts d’ells sobradament coneguts a Igualada i Anoia.

Sorprèn que els enginyers de la UPC de Zonaenlinea, tan jovenets, tinguin tants contactes polítics. Però potser ells només són un instrument. En cap cas dubto de les seves habilitats informàtiques, però si que em xoca aquesta capacitat de màrqueting i infraestructura, per obtenir contractes oficials tant substanciosos. La clau ès ser subcontractats per qui “toca”.

En la seva web en l’apartat equip i deixen una fotografia en blanc amb interrogant, potser hi ha algú que no hi vol sortir a la fotografia.

Bé com diuen, mort el gos s’acaba la ràbia. Potser ara que ja no manen els que manaven a totes les institucions Catalanes aquests ja no tindran tanta feina. Encara que he de reconèixer que això només es una suposició agosarada. A tots els hi desitjo tot el millor. Però a qui els donava la feina, millor que no tornin a manar mai més.

Finalment sembla que ara el Sr. Secretari i el Interventor del l’ajuntament d’Igualada, tenen una gran preocupació per si han de declarar nuls de dret certs contractes. M’agradaria saber perquè ara i no abans, quan es va contractar. Per què per això hi són i els hi paguem, oi? O no!

En fi, quin en-redall mes enredat. Uf!

Que tingueu un bon dia.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Web municipal d’Igualada, quin “en-redall”. Déu meu senyor!

 1. Miquel ha dit:

  A banda de tot això que dius, que no dubto que sigui veritat, ja et vaig dir l’altre dia que vist des del punt de vista d’un simple usuari com jo, la web actual de l’ajuntament d’Igualada, sent millor que la que hi havia abans, no està a l’altura de la categoria d’una ciutat important i capital de comarca.

 2. josepmtorras ha dit:

  Miquel, Es la segona vegada que la canvien en la passada legislatura, ja els hi val!

 3. Eduard ha dit:

  per un periodisme de investigació
  un interesant article per compartir: http://www.jordibertran.net/apretar-nos-el-cinturo/
  i també
  seria interesant saber quien esta al darrere de les empreses zona en linia s.p.c i zona enginy sl.
  Felicitats per estar tan ben informat !

 4. josepmtorras ha dit:

  Gràcies Eduard, El nom comú en les dues empreses es en Francesc Massana, que sembla ser, és de o viu a Pujalt, darrere d’ell m’imagino qui hi ha “algú o alguns”.
  Les empreses poden servir de tapadora en concessions com l’esmentada, “algú” el qui “toca” contracta sense passar per concurs (factures de menys de € 30.000 degudament desglossades i a diferents empreses relacionades per dissimular) amb diner públic, ells fan la feina, tan professional com vulguis i tots contents i a la foto surt qui surt.
  El cas no és que estigui ben informat, perquè la primera vegada que vaig veure el nom de Zona en línia va se en el article del Anoiadiari i després de buscar una mica per internet, extreure conclusions és fàcil, tinc una bona capacitat deductiva, relacionable i de visió global, encara que també puc estar equivocat, però ja he vist masses coses a la vida i no acostumo a anar mai massa errat.
  El que m’indigna es la gent que vol fer veure a galet als altres. Evidentment ningú es perfecte i de coses en hi ha de tots els colors per donar i per vendre, sobretot en política, però si t’enganxen menjant’he el pastis de la finestra, al menys tingues la dignitat de reconeixeu i no prenguis als demés per babaus, que és el pitjor insult que es pot fer a la intel·ligència d’una persona. Cuidat.

 5. joan ha dit:

  Doncs jo crec que et quedes curt. Aquest assumpte de “pressumpta corrupció” podria ser extensible a d’altres ajuntaments. La carpeta de clients d’aquesta empresa no és limita només a l’Ajuntament d’Igualada.
  Queda claríssim que aquests “nens” són la tapadera perfecte, però mentre ells no expliquin la veritat i qui els paga, se’ls haurà de fer responsables a ells….

 6. josepmtorras ha dit:

  Joan,
  El meu post en principi només era per expressar la meva indignació, per la manca de respecte en donar explicacions, per intentar justificar quelcom que s’ha fet malament, molt malament, en les formes. El problema es que intentant justificar-se, han obert el fons o sigui la caixa de Pandora i ara la taca d’oli es pot fer molt més gran. Fa no massa temps vaig trobar la següent frase amb llatí que serveix per circumstancies molt actuals, diu: “Explicatio non petita, acusatio manifesta”, que més o menys vol dir, que si t’estàs excusant quan no t’ho demanen, t’estàs acusant tu mateix d’una manera manifesta, del que et volies excusar. Les web’s d’aquests “nens” com tu dius, parteixen d’un punt i convergeixen al mateix punt, ells són el mitjà i “algú” hauria de donar explicacions d’aquest malversament de cabdals públics, si és que en tots els llocs s’ha fet servir el mateix procediment, clar que volent donar excuses, han aixecat la punta de la catifa i pot ser han obert la caixa dels trons.,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s