Al Sr “cigala” Monago president de la junta d’Extremadura o que ho balli bé Sr Monago.


Vagi per davant que tinc respecte a tothom i per descomptat també als extremenys. I he de dir-li que conec molts catalans-extremenys, que respondrien amb millors arguments els seus demagògics comentaris.

Diuen que la demagògia és la degeneració de la democràcia, ja que està basada en una estratègia política que consisteix a apel·lar a emocions; sentiments, amors, odis, pors, desitjos, per guanyar el suport popular, freqüentment mitjançant l’ús de la retòrica i la propaganda.

La seva finalitat no és altra que conduir, per interessos particulars, al major nombre de persones possible cap a unes posicions ideològiques i pràctiques fora de la realitat.

Sr “cigala” Monago, un cop establertes les premisses, analitzarem el seu discurs.

“(…) Ha alertat que el Pacte Fiscal Català seria” catastròfic “i tindria un efecte” devastador “per a la regió extremenya, pel que ha fet una crida per plantejar” batalla “i ha assegurat que” el major desafiament polític que té Extremadura el 2013 “és” sens dubte el Pacte Fiscal Català (…) “

Em començo a preocupar, que el major desafiament d’Extremadura sigui un pacte fiscal d’una altra regió. No puc evitar el primer calfred.

“(…) Ha advertit que no es tracta de” cap broma per al present i futur econòmic “de la comunitat extremenya (…)”

Segon calfred. Que els Catalans siguem el present i el futur econòmic d’Extremadura, és devastador. Què hem d’interpretar? ¿Que amb l’esforç dels altres s’ha de mantenir als Extremenys?

“(…) Ha apuntat que” si a Europa la insolidaritat la representa avui Alemanya, a Espanya avui aquesta insolidaritat i absència de cooperació la representa el Pacte Fiscal Català (…) “

Tremolors generals. Se suposa que la solidaritat és un sentiment recíproc i en aquesta expressió només en trobo una. Senyor Monago, que posa de la seva banda la “cigala”? Es solidaritza repartint el seu sou amb els seus compatriotes Extremenys o s’ho queda tot per a vostè? És vostè solidari amb el seu o només amb el dels altres?

Potser els catalans hauríem de sol·licitar ser un nou estat Federal Alemany, allà tenen més clar el que és ser solidari i segurament ens tractarien millor.

 “(…) Ha subratllat que” en el moment de major dificultat econòmica del nostre país, trencar el principi de solidaritat entre els diferents pobles d’Espanya, és una espoliació a Extremadura i el conjunt d’Espanya (…) “

Ha arribat l’hivern “cigala” Monago? Què entén aquest senyor per espoliació? Fins ara el espoliat era el que tenia i el espoliador el que treia. Em pot explicar senyor Monago Què treu Catalunya a Extremadura? És una cosa pròpia o es tracta de drets a recollir, on no es sembra? Vol dir que el principi de solidaritat, és l’espoliació al revés? O simplement és cinisme demagògic de la més baixa estofa?

“(…) El Pacte Fiscal Català vol trencar la caixa única de tots els espanyols, el Pacte Fiscal Català pretén instal·lar a Extremadura y a la resta d’Espanya en una política de quotes en la qual cada un aguanta la seva vela (…)”

Què té de dolent que cadascú carregui el seu mort? Em pregunto. O és que pretén que els Catalans a més d’aguantar el nostra, sostinguem el seu? La solidaritat ben entesa comença per un mateix Sr. Monago.

“(…) Ja està bé que els que més tenen fiquin sempre la mà a la butxaca als que menys tenen. Ja està bé de ficar-se amb Extremadura, ja està bé de ficar-se amb el sud. Ja està bé que siguem objectiu 1 per a Europa i per a Espanya l’únic objectiu 1, amb crisi i sense crisi, hagin de ser els seus xantatges territorials (…) “

Anem a veure, perquè et fiquin mà a la butxaca, ha d’haver alguna cosa en ella. I no aconsegueixo entendre aquesta frase, quan insinua que li robem. Més aviat sembla que els “insolidaris” Catalans són els que s’haurien de queixar de que els treguin els diners de la seva butxaca.

Entenguem-nos. Si els Catalans demanen un pacte fiscal per espavilar-nos amb els nostres diners (solidaritat, la justa). Es pot saber de quina butxaca estem parlant? Si, com deixa a entendre en les seves primeres declaracions, són els catalans els que han de posar els diners – per un principi de solidaritat “mal entesa” – la seva afirmació no és gens coherent, amb els seus xantatges territorials i amb la seva demagògia. Ambdós són, si m’ho permet, una ofensa a la intel·ligència.

Per acabar, només em queda recordar la faula de La Fontaine, que potser fent un esforç de voluntat i amb alguna ajuda vostè, senyor Monago, la pugui entendre.

“(…) Què feies durant l’estiu?

Va preguntar a la pidolaire.

-Dia i nit a qui em trobava, li cantava, no et disgustis.

– ¿Li cantaves? M’alegro. Doncs bé, ara balla! ”

Que ho balli bé Sr Monago.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Al Sr “cigala” Monago president de la junta d’Extremadura o que ho balli bé Sr Monago.

  1. Retroenllaç: Al Sr “cigala” Monago president de la junta d’Extremadura o que ho balli bé Sr Monago. « El Bloc de l'Andreu Llovera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s