Comparatives entre regions d’Espanya – Números, no paraules


Nota: En aquesta tabla la columna de les pensions és la de les classes passives o sigui funcionaris retirats, no la de la totalitat dels pensionistes , la qual ens dona un retrat del nombre de funcionaris que hi ha en cada regió. No te pèrdua.

#fredoomforcatalonia

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Comparatives entre regions d’Espanya – Números, no paraules

 1. acciopragmaticatransversal ha dit:

  Per costum sc crtic amb el nombres. Fes la suma dels PIB i veurs que no s correcte. A mi els nombres que no quadren mai m’han agradat i malfio de qui els fa. Un error ai`i ja em fa dubtar de tot i s clar que no estic per perdre el temps amb tonteries que fan els tontos. Ben cordialment Ramon Torramilans Roca

  P.S.: Denota poc rigor. Jo cobrava per donar fiabilitat als nombres i comptes.

  • És llàstima veure que no és tan sols El Mundo qui no contrasta prou les informacions que publica. Tenim massa pressa i hi ha que confien que poden dir el que els sembli que pot semblar veritat i ho diuen, i ningú diu res, encara que sigui una roda de molí. Els quadres informatius del cas la suma de les xifres que es donen com PIB és 1.095.902.803,774 en lloc de les esmentades 1.092.803.380.750 i per tant la renda per càpita en lloc de 23.157,28 seria 23.222,96. En el cas de les Pensions, la suma de les xifres que donen és 838.591.391,66 en lloc de 832.394.395,69 que hi consten. Les sumes mai donen un resultat aproximat ni les divisions. És per això que faig poc cas als que em volen fer combregar.

 2. josepmtorras ha dit:

  Ramón tens raó hi ha en la suma dels PIB’s uns 3.000 milions de diferencia de menys, però dividit pel total d’Espanyols donen una diferencia de € 65,67 en la tabla i de € 78,16 en el suposat ESP sense CAT en la renta per capita, que és el que es volia demostrar (la diferencia es fa insignificant). Les tables les vaig fer jo i les dades són oficials si vols et proporciono a on trobar-les. Reconec la fe de errata però no per això deixen de tenir validesa. El rigor t’assegur-ho que el vaig posar tot però la fulla Excel em va fer aquesta mala passada. El cas es que les vaig guardar com a fulla i només guardo una imatge jpeg perquè em permet publicar-lo al FB com imatge, però crec que en honor a la veritat i a la meu perfeccionisme la rectificaré i la tornaré a publicar, aquesta vegada si pot ser sense errors. Soc humà Ramón.
  PD: Ja he trobat el perquè del error, Ceuta i Melilla anaven per separat quan ho vaig copiar i si les sumes veuràs que donen el valor de la diferencia que és exactament € 3.099.423.024 – La renda per capita que és el que volia subratllar queda una vegada rectificat el error en la suma, com segueix:
  Ara:
  ESP RPC €23.223
  CAT RPC €27.430
  En cas de separació:
  ESP RPC €22.423
  CAT RPC €27.430

 3. josepmtorras ha dit:

  Ramón,
  Lo promès es deute, endemés del error de Ceuta i Melilla en hi havia un altre amb el PIB de Cantabria, que ja està solucionat, també l’ordre del lloc per la renta per capita i la mitja d’Espanya en els dos casos. El cert és que la gràfica la vaig fer el dissabte a la platja amb el portàtil i paperets escrits a ma, doncs no tenia la impressora i certes dades no eren copiables directament. El cert es que hi va haver una mica d’improvisació com tu dius poc rigor. Prenc nota et dono les gràcies i procuraré que no torni a passar. Si hi trobes quelcom més t’agrairé que m’ho diguis. Cuidat.

 4. josepmtorras ha dit:

  Repassant les xifres podem arribar a la conclusió de que la rendes per capita per sobre de la de Catalunya com són País Basc i Navarra tenen concert econòmic propi (sembla ser que dona bons resultats) o Madrid en el qual s’ha de comptar que tenen un gran nombre de funcionaris adherits als Ministeris i altres i que per altra banda hi tenen seu social empreses per raons evidents de que poden moure els fils de més aprop i que cotitzen a Madrid, per comptes de fer-ho on tenen les produccions.

 5. josepmtorras ha dit:

  Sorry my friend,
  Però les estadístiques amb petits errors al engròs són per interpretar-les no per prendre-les al peu de la lletra, els números com tu dius són números i pot ser si que em vaig precipitar i cometre algun error, però no per això perden el seu valor interpretatiu que no el numèric i jo ni soc el Mundo (et puc dir on són les fonts i les pots contrastar), ni cobro per escriure i no vull fer combregar ningú amb rodes de Molí, simplement deixo que cadascú extregui les seves pròpies conclusions i no he pretés mai ser perfecte ni abastar la perfecció. No se si tu ho ets. Per tant la perfecció i la puresa de les xifres no ens poden apartar de les mateixes, no siguem tant ortodoxes i si més interpretatius. Els números com tu dius són números que s’ha de veure amb perspectiva i no amb ulleres de veure-hi de aprop, perquè aleshores els arbres pot ser no ens deixen veure el bosc. Reconec els errors, les meves excuses, però això no canvia el sentit, encara que tu et guanyessis la vida buscant-los!

  • JosepM, mai he pensat que hi hagués voluntat teva en enganyar ningú, però quan detecto un error, no sé si hi ha més i a on seran. Si en lloc d’uns 72.958.736,53 m’hi posen 72.958.763,53 i els altres errors, com sé que en lloc d’un 18,60% hi toca un 8,60%? Els de lletres, a les lletres, els de nombres als nombres. No he pretèrs mai ser perfecte però amb els números sempre he procurat ser rigorós. POot ser si molts polñitics endollats a la banca i altres organismes haguèssin sigut més rigorosos amb el númertos, o n’haguèssin, sabut, moltes entitats haguèssin anat millor. A mi mai m’han colat cap balanç ni compta de resultats o, en alguns cassos, també els he fet colar jo si m’ha convingut (a algun banc, per exemple).
   Perdona si m’he ultrapassat. No he volgut ofendre i et demano disculpes.

 6. josepmtorras ha dit:

  Ramón, gràcies per les teves rectificacions numèriques gratuïtes, així he pogut rectificar i jo dels errors aprenc, suposo que tu que et guanyaves la vida verificant números, no te l’haguessis guanyat si tothom ho hagués fet tot perfecte i també suposo que per haver-hi trobat errors, no ho donaves tot per dolent. Per tant suposo que pots perdonar un profà per haver-los fet. Quasi tot venia de les diferencies entre comunitats i ciutats autònomes excepte un petit cas i del fet d’haver treballat amb mitjans reduïts o per haver-me confiat en la fulla de càlcul, que evidentment no s’equivoca sinò qui entra les dades i les fórmules i ho dona per vàlid, en aquest cas jo i perquè no, perdona la precipitació. Per al teva tranquil·litat jo també intento ser transversal i no combregar amb rodes de molí. Però no desacreditis les coses per la forma, sinò pel fons. “Nobody is perfect” ni tu!
  Si hi trobes quelcom més m’ho dius i ho rectifico amb molt de gust! Cuidat!

 7. josepmtorras ha dit:

  Ramón,
  No t’has de disculpar, doncs entenc la teva passió per la feina que feies i en la que segur eres un gran professional i “quien tuvo retuvo” jo també soc bastant perfeccionista encara que a vegades la pressa en publicar em pot. De totes maneres gràcies per les teves correccions no em sento be si hi ha quelcom erroni en els meus escrits o números. Els posts els repasso algunes desenes de vegades i els corregeixo unes altres tantes inclòs una vegada publicats. Per tant res a disculpar, entenc la teva rigorositat. Cuidat i una abraçada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s