El Rec.0, Igualada comerç i el lema “primer els de casa”.


De fet aquest nou escrit  em sona – que Deu i el diable em perdonin – a argumentacions del PxC “primer els de casa”, acompanyat de “la caritat ben entesa comença per un mateix”.

Be anem a pams i perquè quedi clar:

El Rec.0 no es el motiu ni té la culpa de la crisi, per molt que alguns s’hi esforcin. Repetir una cosa mil vegades, no fa que aquesta sigui veritat.

Tal com deia Nietze canviant Deu per Ajuntament i homes per botiguers: “L’Ajuntament ha mort, ja és hora que els botiguers arreglin els seus propis problemes”. S’ha acabat l’època de ser la nineta dels ulls d’uns polítics paternalistes i malgastadors. El qui ho vulgui entendre que ho entengui. “Si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit”.

L’Ajuntament d'”IGUALADA” no hi està per anar a favor dels uns o dels altres, com acostumava a fer en un passat, sinó per ser un espectador imparcial dintre d’uns paràmetres. No busquem culpables allà on no hi són!

Tampoc entenc que una gent a la que els hi preocupa tant la competència, no aixequessin cap veu sobre el WTC Igualada amb 400 locals comercials, potser això no els haguera perjudicat? O es que les subvencions de l’ajuntament tapaven boques? Si s’hagués actuat aleshores amb la mateixa contundència que s’està intentant fer ara, potser “IGUALADA”, no deuria € 3.000.000 i això si que és important.

A Elx fa un temps uns comerciants de calçat van cremar un magatzem Xinés perquè els hi feia la competència, conservant les distancies, es el que s’intenta fer!

Els problemes d’Igualada comerç no venen del Rec.0, però els “gurus” necessiten “talibanitzar el tema per justificar la seva ineficiència, destruir abans que construir.

El “primo Zumosol”, se li en refot el be comú d’Igualada i el seu comerç, simplement vol justificar el seu lloc i les seves premisses – ja em perdonareu – em semblem més demagògiques, que una altra cosa. Ja som prou grandets tots plegats com per escoltar i recolzar certs arguments.

Ara, si el que voleu es que us riguin les gracies o us planyin, realment en Fraile es mot bo i d’això deu viure, té arguments d’un “poca feina” i per això es dedica al que es dedica, a posar zitzània i a tirar gasolina al foc. Es molt significatiu que busquem gent de fora, perquè ens diguin el que hem de fer a casa!

No es poden posar barreres al camp.

Igualada comerç i el seu argumentari em semblen més d’un partit polític que d’uns comerciants, sembla que tot es redueixi a un problema, quan cadascun té las seves pròpies vicisituds, però tots repeteixen els mateixos lemes sense canviar una coma, això no es ni intel·ligent, ni soluciona cap problema. Al cap i a la fi estan actuant com els partits polítics, argumentari per tots a repetir sense defallir i qui dia passa quatre anys empeny.

Que cadascú es busqui la vida com millor pugui i ja està be de fer pensar que dels problemes nostres en tenen les culpes els altres. Abans de donar les culpes al Rec.0 hi ha mil causes a les que acudir, però és més fàcil no pensar en la nostra part de culpa, perquè aleshores potser hauríem de canviar quelcom i això fa mandra i sen’s fa feixuc.

Deixem ja de mirar si els altres fan calaix i preguntem-nos perquè no en fem nosaltres. Sinó sempre ens estarem preguntant qui ens ha pres el formatge i no farem res per trobar-ne de nou.

Si les úniques idees d’Igualada comerç per solucionar el problema passan per la mort d’altres, millor que s’ho facin mirar, perquè ni fan la seva funció, ni volen deixar viure els altres. Simplement fan de gos de l’hortolà.

He parlat amb un verdader amic, que endemés és d’Igualada comerç abans d’escriure tot això, ell sap que jo sóc molt bon client de moltes botigues i de comerciants d’Igualada i sap que no compro res al Rec.0, també sap que quan parlo del tema m’abstrec d’uns i d’altres, no sóc especialment amic de cap dels promotors del Rec.0, però si que simpatitzo amb alguns d’ells, però això no té res a veure amb el que escric.

Em diu que jo m’ho miro amb visió de l’astronauta (espero que en Pep Valls no en tingui el ©), no crec que m’ho miri de tan lluny però realment si que intento que els arbres no em tapin el bosc, però pel que veig s’haurien de tallar molts arbres (potser ens carregaríem el bosc) perquè alguns fessin l’esforç, de mirar el be comú global, no he vist ni un mil·límetre d’acostament en una gent que diuen que volen negociar i el que si he vist es un acarnissament, cada vegada mes acusat i així només es va a la guerra i no a la pau.

Per si algú sap llatí “errare humanum est, diabolicum perseverare”, no hi ha mes cec que el que no i vol veure, ni pitjor sord que el que no vol sentir.

Aquest mal no té remei, si no canvien de metge i pel que veig segueixen creient en els “bruixots” de la tribu, que han fet del seu ritual, el seu “modus vivendi” i a la bona sort només s’hi arriba preparant el propi terreny, no cremant la collita dels altres.

En fi que em perdonin si m’equivoco, però crec que aquesta forma d’actuar mai solucionarà els problemes, simplement els agreujarà.

Molt lleig tot plegat i dolent per “IGUALADA”.

Que tingueu un bon dia.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s