No m’ho puc treure del cap. La Festa del Vi – Igualada Comerç i OFF REC


Fa ja uns dies que em dóna voltes per la closca una caparrada a resultes d’un fet tan simple com promocionar al meu Facebook la Festa del Vi patrocinada per Igualada Comerç.

Després de fer-ho va i em dedico a analitzar el tema – jo en dic rumiar, com fan els herbívors –. I més a resultes d’una petita conversa amb el propietari d’una botiga de roba associada a IC.

Com sempre faig, intento saber el parer de la gent i després de parlar una mica en aquesta línea, vaig preguntar si s’havien apuntat al OFF REC i em va dir quelcom, que em va deixar bocabadat.

Que no ho feia per coherència, ja que no podia anar contra el que defensava IC.

Bé, jo crec que la coherència de qualsevol botiguer, que es preï de ser-ho, és el calaix que es fa. I renunciar a tenir més propaganda i a fer més calaix, va contra la pròpia raó de ser del botiguer.

La meva pregunta sota aquestes premisses va ser: Que fareu si gent forana que ve a comprar al Rec.0 us entra a la botiga? Per coherència li fareu saber que no li voleu vendre i els fareu fora o us en donareu compte de la irracionalitat de la postura?

Després d’aquesta petita conversa, en arribar, a casa vaig mirar la data de la Festa del Vi i me’n vaig adonar que era el mateix dia que la clausura del Rec.0 i d’ací la meva reflexió.

No em cap al cervell que una associació que en teoria es dedica a promocionar el Comerç – encara que últimament sembla que la seva finalitat no és aquesta sinó una altra – es pot permetre el luxe de no posar gratuïtament en 100.000 plans del Rec.0 & OFF REC i la App a internet, la seva propaganda de la Festa del Vi! (evidentment amb l’afegitó d’organitzada per IC).

És aquesta la coherència de la que em parlava aquest amic a la seva botiga? Quina classe de compromís pot fer renunciar a aquesta propaganda massiva i gratuïta, que li proposaven fer?

Coherència per un botiguer, és vetllar perquè el seu negoci funcioni i evidentment, fer calaix sense fer mal a ningú. I la coherència d’una associació que diu voler promocionar el Comerç Igualadí és fer-ho, deixant de banda al menys per uns moments, certs posicionament personals. Perquè en defensar interessos individuals,  es desacrediten com a promotors del col·lectiu de tots els botiguers del comerç Igualadí.

No sé si són els millors representants els que van contra els propis interessos dels botiguers i que en el seu encegament estan entrant en una espiral negativa, que no beneficia a ningú.

Hi ha uns emprenedors al Rec.0, Igualada Showroom que hi tindran una botiga virtual, en la que a través del núvol pots comprar a botigues d’Igualada i després anar a recollir la teva compra. Perquè uns privats fan això i IC viu a la figuera, per comptes de pensar coses com aquesta, ja que la seva única finalitat dels darrers temps sembla ser la de voler destruir quelcom que té èxit. Potser perquè no és idea seva?

Sembla ser que estan passant uns qüestionaris a les botigues perquè demostrin que el Rec.0 els hi fa mal al calaix (més ben dit que és la culpa de tots els seus mals). No havíem quedat que això ja ho sabien i per això es queixaven? Bé que era? La seguretat, bé potser també la competència deslleial o l’oportunitat de fer-ho a Igualada o bé, l’època de fer-ho, o que els del Rec.0 guanyen diners, que són uns pijos, o…

A hores d’ara buscant si primer és l’ou o la gallina, passant uns qüestionaris amb quelcom que deien ja saber i que ara han de preguntar! Potser per ajustar el resultat al que diuen i donar a les seves demandes un maquillatge científic. Podrien estudiar com s’ho va fer en Mendel per arribar als resultats experimentals que ell creia que devien ser, però que la realitat negava.

Finalment, resulta que al OFF REC s’hi han apuntat 170 botigues sens comptar als de la restauració – amb la coherència del bon botiguer que va on hi ha clients, a pesar d’haver recomanat IC als seus associat no fer-ho -. Per un moment i abstraient-se dels conflictes personals, no els fa això pensar que potser s’equivoquen quan s’entossudeixen en mirar només la seva “realitat”?

Aquestes 170 botigues, si més no, d’entrada estaran en uns 100.000 plans del Rec.0 & OFF REC i a una App. Els coherents associats a IC no!

Pot ser que l’entestament dels directius de IC faci que els seus associats renunciïn a una eina de màrqueting gratuïta i d’aquesta magnitud, en els temps que corren?

No podien aprofitar les sinergies de l’esdeveniment? I una vegada passat tornar a la discussió? Es coherent aquesta postura?

Jo d’això en dic pensament diabòlic!

Perdoneu si he ferit sensibilitats, però com deia al principi, no m’ho podia treure del cap.

Visca la Festa del Vi i visca el Rec.0 & OFF REC.

Que os ho passeu bé i que la Igualada de tots hi surti guanyant.

Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s