Pilones i jardineres de disseny?


En el diari digital anoiadiari.cat apareix la següent notícia sobre obres en els carrers d’Igualada:

A la vista del que s’hi diu – llevat que l’Ajuntament consideri que la notícia és errònia – podria respondre el Sr. Figueres a aquestes preguntes?
És coneixedor que les pilones anomenades “Aqualata” – les que consten en els planells adjunts signats per l’arquitecte municipal senyor Carles Crespo – es poden trobar en el següent enllaç del grup Fàbregas?:
És coneixedor que les pilones “Aqualata” consten com a dissenyades pel mateix senyor Carles Crespo?
Que curiosament també és el dissenyador dels dos tipus de jardineres, que es van instal·lant a la ciutat.
Algú ja diu que el millor nom comercial seria, “pilones i jardineres Joan Palomo,” yo me lo guiso yo me lo como“.
No voldria posar-me en l’estètica – tothom té el seu parer – però sí en la seva perillositat. Ja hi ha hagut casos de persones i vehicles que han tastat el mal que fa el seu disseny triangular amb arestes. Tinc (suposo que vostè també) casos prou evidents, com el del jove motorista que ha tardat un any a curar les seves ferides, després de caure de la moto a terra derrapant i que va anar a topar contra elles (tot un curs perdut).
No s’entén gaire aquest interès per posar-ne tantes com es pot. Serà perquè són de disseny propi?
Cobra el Sr. Carles Crespo algun royalty pel copyright a tant la peça de pilones instal·lades?
No ha sentit a dir en algun lloc que molts ja comencen a veure-les, com una plaga a la ciutat?
No li ha dit cap dels molts experts que hi han a l’Ajuntament, que serien molt millor per la seguretat que les pilones fossin rodones – tant pels vianants, com per ciclistes, motoristes i demés vehicles?
De pilones rodones n’hi ha una pila (amb preus molt millors que aquestes de “disseny local“) i se’n poden escollir unes quantes. Més ben dit, totes les demés que hi ha en la web d’en Fàbregas. Però potser seleccionant aquestes, no hi hauria ningú a qui s’hagués de pagar cap mena de comissió al ser dissenyades pel propi fabricant.
En alguns llocs d’això se’n podria dir prevaricació. Espero que vostè em digui com ho veu ací. Segur que en té una explicació raonable per donar.
Li demano Sr. Figueres que hi posi remei, en el cas que hi hagi anomalies o que algú del seu departament surti beneficiat directa o indirectament.
Seria llastimós que hom es veges obligat a actuar i a denunciar aquests fets i forma d’actuar, en altres instàncies.
Molt cordialment.
Josep M. Torras Payerol

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s