Una de multes.


L’altre dia sortint a passejar amb els mes dos gossos en “Newton” i en “Quillo” ens vem trobar que en voler fer us del pas de vianants de la cantonada, no vam poguer perquè un tot terreny de alta gama ocupava al biaix el pas, tant per els d’un carrer com per els del altre, en el mateix moment me’n vaig adonar que un agent de la policia local l’hi estava clavant la multa, vaig pensar menys mal que castiguen el incivisme, al cap d’un instant va sortir el propietari del vehicle i va iniciar una entretinguda conversa amb el agent de la policia local municipal:

Vostè no se si sap qui soc! L’hi va esventar al agent.

Aquest sense immutar-se massa, desprès de que el incívic l’hi expliques que era de una de les famílies mes benestant d’Igualada, l’hi va dir que fes un plec de descarrega i que ja l’hi tindria en compte el seu estatus social.

L’hi va acabar de clavar la multa, es va esperar uns instants i després va agafar la moto i va desaparèixer.

Uns vint minuts mes tard quan tornava de fer la caminada amb els meus dos amics del regne animal, el incívic encara tenia el cotxe aparcat al mateix lloc, per lo que ens varem tenir que arriscar jo i els meus gossos a passar per un zona que no estava senyalitzada i per tant perillosa per els vianants.

Fins ací la historia, desprès com animal rumiant que soc, vaig treure les següents conclusions:

El guàrdia, lo primer que tenia que haver fet abans de posar la multa, era torbar el infractor, la botiga estava exactament el costat, fer-l’hi retirar el vehicle del lloc fins a un autoritzat, dons la situació del vehicle era un perill per els vianants que tenien que sortejar l’o.

I aleshores clavar l’hi la merescuda multa.

Com sempre dic, la finalitat de les lleis i normes, les de civisme entre elles, no es de punir sinó de prevenir i en aquest cas la infracció va durar abans de la multa, durant i una bona estona desprès de la multa.

Es que no se’ls hi donen classes de criteri als agents municipals i sols se’ls hi ensenya a posar multes?

Si la norma o llei es fa perquè aparcar en un pas de vianants es perillós per la gent de a peu, perquè no es resol primer lo que es perillós i desprès es posa la multa? No es crida a la grua quan un cotxe aparca en un gual? Lo que es simplement una molèstia per el propietari del gual i no es fa el mateix en un pas de vianants, que si es un perill, no per un ciutadà sinó per molts?

En fi, crec que es una mica predicar en el desert, les coses fetes amb criteri no abunden, perquè per això s’ha de fer servir el “coco” i cansa molt i ha bastant-te gent que no esta preparada per sofrir aquest desgast.

Moralitat: El cervell el tenim per pensar no per fer bonic.

Fins un altre.

Quant a josepmtorras

Definit per una filla meva!!!: Polític apolític, mig anarkista i mig convergent, mig de dretes i mig d'esquerres, tot depen del canto per on es miri, entre conservador modern i lliberal de paraula... Definit per mi mateix: Sóc un animal rumiant, m’explico, ho llegeixo i escolto tot sense pair i desprès a casa per la nit rumio, el que he vist, llegit i escoltat i en aquest bloc vull posar les meves cabòries, idees, esbossos de les meves moltes caparrades i també les meves fotografies, com a cultiu del meu "ego". Em considero humanista i lliberal i no tolero la mentida ni la hipocresia encara que educadament l’aguanti. Considero que és la pitjor ofensa que et poden fer és prendre’t per babau i desgraciadament aquest sembla que és l’esport nacional. Em fereix la sensibilitat el poc respecte pels demés i la grolleria. Sóc molt autodidacta i vull advertir que ningú m’ha de dir com he pensar o fer, si bé estic obert a aprendre de tothom, però no a repetir la lliçó ni els tòpics de ningú, sempre prefereixo tenir les meves pròpies idees escoltant les altres opinions, rumiant i traient conclusions per mi mateix. Sóc un fan de de la intel·ligència encara que sigui tan escassa. I de la gent senzilla i humil, dels quals puc dir que encara tinc molt a aprendre, els llestos i els espavilats no formen part dels meus essers preferits.
Aquesta entrada ha esta publicada en Posts en Català. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s